NCC skal renovere 400 boliger i Ringsted

NCC har vundet hovedentreprisen i forbindelse med gennemførelsen af helhedsplanen for samtlige otte boligblokke i Sønderpark i Ringsted, som administreres af DAB. Ordren er på ca. 320 mio. danske kr.

NCC skal gennemføre renoveringen af Sønderpark for Ringsted Almene Boligselskab og DAB. Afdelingen består af 400 boliger i varierende størrelse; ejendommene er opført i begyndelsen af 1970’erne og facaderenoveret i 1990’erne. Sammen med Wissenberg og DAB har NCC tilpasset projektet, der nu er stemt igennem i afdelingen.

Alle otte boligblokke vil få nye facader og tage og altanerne renoveres. Der vil også blive udskiftet vinduer og døre. Endelig vil beboerne få glæde af nye badeværelser, der vil blive udskiftet vand- og afløbsinstallationer og etableret nye ventilationsanlæg.

”Renoveringen vil give afdelingen et stort løft. Bebyggelsens karakter vil ændre sig markant, hvor den arkitektoniske kvalitet løftes betydeligt. Udførelse af den nye facade med efterisolering, samt nye vinduer og døre, vil ikke kun bidrage til æstetikken, men også reducere bygningernes energiforbrug,” siger projektleder Julie Jürs fra DAB.

Når der etableres nedgang fra altaner til private haver vil det skabe en bedre sammenhæng mellem ude og inde, og være med til at skabe mere liv og tryghed i udearealerne.

Renoveringen vil også være med til at sikre beboerne mindre støj fra hovedvejen og give dem mere privatliv, når der etableres haver til stuelejlighederne.

Nedrivning af eksisterende facader og vinduer vil ske nænsomt, så de kan doneres til Ukrainefonden til genbrug under genopbygningen af Ukraine.

Gennem hele processen vil der være fokus på kommunikation og tryghed i nærområdet, så beboerne føler sig velinformede og trygge. Det handler blandt andet om at omdirigere trafikken ved den lokale børnehave, så den ikke påvirkes af byggearbejdet.

”Vi er meget opmærksomme på børnehavens trafik, når børn skal afleveres og hentes, og vi foreslår i denne forbindelse en anden tilkørselsvej for håndværkerne, som går uden om børnehavens indkørsel. Gevinsten vil være øget tryghed for beboerne, mindre trafikale udfordringer for børnehavens brugere, lettere tilkørsel for håndværkere og færre bekymringer hos byggeledelsen.” siger Boris Jensen, der er projektleder i NCC’s renoveringsenhed.

Arkitekt på sagen er Arkitema, og Wissenberg er bygherrerådgiver.

Ordren er på ca. 320 mio. kr., og den ordreregistreres under Building Nordics i andet kvartal 2024. Arbejdet forventes opstartet i maj 2024 og afsluttet i oktober 2027.

Alle fotos er til fri redaktionel brug

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, pressechef, Tlf.: 2615 2127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2023 havde NCC en omsætning på ca. 57 milliarder SEK og 12.200 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.