NCC vinder stor asfaltordre på udvidelsen af motorvejen ved Aarhus

E45-motorvejen rundt om Aarhus skal udvides fra fire til seks spor, og asfalten til udvidelsen skal NCC være med til at producere og udlægge. Arbejdet begynder i sommeren 2024 og løber til midten af 2026. Ordren er på 180.000 tons asfalt.

Vejdirektoratet skal, som et led i Infrastrukturplan 2035, udvide E45 fra fire til seks spor på strækningen mellem Aarhus S og Aarhus N. NCC er valgt af M.J. Eriksson som asfaltentreprenør på en ca. 12 km strækning mellem Aarhus N og Aarhus S.

Der er i dag trafikale udfordringer på E45 med lange køer til følge, og da strækningen er en del af det internationale og nationale motorvejsnet, er der behov for en udvidelse til at komme problemerne til livs.

”Asfaltopgaven er en solid ordre, som vi er meget tilfredse med at have fået. Den er med til at fortsætte vores allerede gode samarbejde med M.J. Eriksson, som vi blandt andet har arbejdet sammen med for Vejdirektoratet på Fynske Motorvej,” siger Lars Vester, direktør for NCC Asfalt i Danmark under NCC Industry.

NCC skal stå for asfalteringen mellem Åbo og Lyngby og Lyngby og Geding. Arbejdet inkluderer også asfaltering af tilkørselsramper og udvidelse af rasteanlæggene Pedersminde og Blankhøj.

Hovedentreprenør på opgaven for Vejdirektoratet er M. J. Eriksson A/S, som NCC er underentreprenør for. NCC skal samlet lægge ca. 180.000 tons asfalt, der produceres på fabrikken i Trige tæt på motorvejsudvidelsen.

Arbejdet begynder i sommeren 2024, men de store mængder asfalt bliver først udlagt i løbet af efteråret og frem til midten af 2026.

Alle billeder er til fri redaktionel brug

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dkNCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2023 havde NCC en omsætning på ca. 57 milliarder SEK og 12.200 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.