Ny spulebil holder klimavejene i topform

NCC tager nye metoder i brug i kampen mod kraftige regnskyl. Det sker med en ny spulebil, som effektivt renser og vedligeholder de mange anlagte klimaveje.

Skybrud er et af de fænomener, der både bliver hyppigere og voldsommere i fremtiden. Derfor oplever NCC en stigende interesse for klimaveje, som kan håndtere enorme mængder regnvand.

”Vi oplever en større efterspørgsel på vores permeable asfaltkonstruktion (red. NCC Permavej®). Løsningen består af en åben asfalt, hvor regnvandet kan trænge igennem, og som sikrer, at vandet hurtigt forsvinder fra vejbanen – også under skybrud”, siger Michael Brask, salgschef og klimavejsekspert i NCC Industry.

Forlænger vejens levetid
Siden det store skybrud i København 2011 har NCC udviklet vejløsninger, som kan aftage og dræne store mængder regn. Det er blevet til mere end 59 klimaveje baseret på NCC Permavej ®.

Seneste skud på stammen er NCC’s nye spulebil, som bl.a. skal sikre, at de mange klimaveje altid er i topform og holder længe. Den nye spulebil er en af de få af sin slags herhjemme og fjerner effektivt grus og småsten, som har sat sig i asfalten. Dermed sikrer den, at der er god passage til, at vandet kan ledes ned i det drænende bærelag i vejen.

”Vores nye spulebil kan bl.a. rense den åbne asfalt på klimavejene i dybden, da bilen er udstyret med den nyeste teknologi i form af en rotorcleaner med bredsug. Princippet bag metoden er højtryksdyser, som er monteret på en roterende arm i en lukket kasse. Det betyder, at vi nu kan højttrykspule fra alle sider og ikke blot fra én vinkel som ved traditionelle spulebiler. Den lukkede kasse gør, at vi kan spule tæt på facader og biler uden at svine,” siger Maki Sebastian Hadziantoniou, Salgs- og entrepriseleder i NCC Vejservice.

Senest har den nye spulebil renset klimavejen på Agerlandsvej i Odense og på NCC’s hidtil største klimavej på Lufthavnsvej i Nørresundby ved Aalborg Lufthavn.

Spulebilen er, udover at være velegnet til rensning af klimaveje, også en kvalificeret partner til andre former for vedligeholdelse og oprensning.

”Udover rotorcleaneren er bilen udstyret med en ’spule-arm’, som gør det muligt at spule eksempelvis bag autoværn. Derudover er den udstyret med et højtryksspul ved sidekosten og bag sugehovedet. Dette gør det muligt at højtryksspule ved eksempelvis kantstensfejning”, siger Maki Sebastian.

Fakta om spulebilen:

  • Opsamlingskapacitet på 14 m3.
  • Kan medbringe 6 m3 vand
  • Højtryksspul med op til 300 bar
  • Kan leverer 130 liter i minuttet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Maki Sebastian Hadziantoniou, Salgs- og entrepriseleder i NCC Vejservice, telefon +45 61 95 33 43
Michael Brask, Salgschef i NCC Industry, Råstoffer, telefon +45 23 33 27 14
Pernille Kjøller, Kommunikationspartner, NCC Industry, telefon +45 41 37 85 62

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,5 mia. kr. og 17.800 medarbejdere i 2017. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm. NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Building, NCC Property Development, NCC Industry, NCC Infrastructure.