NCC sælger Road Services Danmark till Mutares

NCC sælger Road Services Danmark til investeringsselskabet Mutares, der er børsnoteret i Tyskland (Frankfurt Stock Exchange: MUX), og som tidligere har købt Road Services i Sverige og Finland. Handlen forventes at få en beskeden positiv indflydelse på resultat og cash-flow.

NCC har gennem de seneste to år arbejdet på at sælge vejservicevirksomheden Road Services, fordi den har få synergier med andre dele af NCC og har haft lav indtjening. Virksomheden har forudsætninger for at udvikle sig med den rette ejer. I juli 2020 solgte NCC den svenske og finske del af Road Services til Mutares, og nu sælges også den danske virksomhed til investeringsselskabet.

Salget får ingen indflydelse på NCC’s øvrige forretningsområder, herunder NCC Asfalt, som fortsat er en del af NCC Industry.

– Mutares ejer allerede virksomheden i Sverige og Finland, hvor den drives under navnet Terranor, og vi er nu blevet enige om, at de også overtager virksomheden i Danmark. Mutares tilbyder en god platform for fremtidig udvikling, siger Kenneth Nilsson, chef for forretningsområdet NCC Infrastructure.

NCC Road Service lever primært af en række driftskontrakter og specialer inden for Fejning, Rabatvedligeholdelse, Skilt & Trafikafvikling, Ukrudtsbekæmpelse og In Situ støbte kantsten. Road Service arbejder landsdækkende via syv afdelingskontorer. Forretningen har cirka 200 medarbejdere.

Salget gennemføres som et aktieopkøb, og transaktionen forventes at blive gennemført i andet kvartal 2021. Handlen forventes ikke at kræve godkendelse fra Konkurrencestyrelsen.

”Vi er stolte af at få endnu en lejlighed til at samarbejde med NCC med det andet køb inden for kun nogle få måneder. Vi kan sige med stor overbevisning, at vi har gjort en god indsats med Terranor indtil nu. Nu er vi spændte på at byde den danske del af NCC’s Road Services enhed velkommen i vores portefølje,” siger Johannes Laumann, CIO i Mutares, kommenterer.

For yderligere information kontakt venligst: 

Carl Johan Corneliussen, pressechef, tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.