Jakobsen & Blindkilde afleverer Viborgs nye parkeringshus

På Fischers Plads har NCC’s Jakobsen & Blindkilde bygget et nyt parkeringshus i fire niveauer med 407 pladser. Samlet er der nu 550 parkeringspladser i området, og i foråret forskønnes forpladsen.

Bilisterne i Viborg kan nu glæde sig over, at det nye parkeringshus midt i byen ved Sct. Mathias Centret er færdigt og afleveret. Viborg Kommune havde valgt entreprenøren Jakobsen & Blindkilde til at stå for totalentreprisen af byggeriet, der er tegnet af Erik Arkitekter og Viborg Ingeniørerne.

”Det er dejligt at se parkeringshuset færdigt. Hele forløbet er kørt i rigtig god dialog mellem alle parter, og vi glæder os over, at det nye parkeringshus kan bidrage til at gøre livet lettere, når man kommer ind til byen i bil,” siger projektleder Bertel Demant fra Jakobsen & Blindkilde.

Flere handicappladser og ladestandere

Parkeringshuset er bygget i fire niveauer med 407 pladser i forskudte dæk og interne ramper. Samlet set er der nu 550 p-pladser, hvor man må parkere i op til tre timer. Til handicapbiler er der fire store pladser til minibusser og fire almindelige, heraf to i p-kælderen under Sct. Mathias Centret. Desuden er der til elbiler fire almindelige ladere og en hurtiglader.

Forpladsen ved Sct. Mathias Centeret bliver i foråret omdannet til gågadezone med sivekørsel. Desuden bliver der opsat bænke og beplantning, så byrummet fremstår hyggeligt op til centeret og gågaderne.

Totalentreprisen har omfattet delvis nedbrydning af den tidligere parkeringskælder og opførelsen af parkeringshuset samt renovering af forpladsen. Huset er bygget, så der senere kan bygges et ekstra niveau på.

Jakobsen & Blindkilde stod også stå for jord, kloak, beton og belægning. Rådgiver på arbejdet er Norconsult. Dertil er der tilknyttet nogle lokale underentreprenører.

For yderligere information kontakt venligst:

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsbyggeri, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2019 havde NCC en omsætning på ca. 42 mia. DKK og 15.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på NASDAQ i Stockholm