NCC går den grønne vej og introducerer CO 2 -beregner i asfaltprojekter

NCC har udviklet en CO2-beregner, som skal motivere kunder til at træffe et grønnere valg, når der skal lægges nye asfaltbelægninger på landets veje. Samtidigt skal CO2-beregneren hjælpe kunder med at dokumentere reduktionen af CO2-udledning i deres asfaltprojekter.

CO2-beregneren tager udgangspunkt i varemærket ”NCC Green Asphalt”, som er en fælles betegnelse for virksomhedens grønne asfaltløsninger. Fælles for dem alle er, at de er fremstillet med mindst mulig påvirkning på miljøet og har til formål at minimere CO2-aftrykket samt brugen af fossile brændstoffer.

Den nye CO2-beregner viser den faktiske procentvise CO2-reduktion, man opnår ved at vælge et mere miljøvenligt asfaltprodukt frem for en traditionel asfalt. Tallene bygger på en række faktorer under fremstillingen af asfalt, såsom mængden af genbrugsasfalt, energiforbrug, brændstoftype og produktionstemperatur.

”Målet med den nye CO2-beregner er at motivere vores kunder til at vælge en mere klimavenlig løsning, da beregneren tydeliggør, at det rent faktisk betaler sig at vælge et grønnere alternativ. Samtidigt kan beregneren hjælpe vores kunder med at nå deres egne miljømål, da den dokumenterer reduktionen af CO2-udledning i den valgte løsning”, siger Finn Grønlund Møller, områdechef i NCC Industry, Asfalt.

Sætter skub i den grønne udvikling
Han understreger, at CO2-beregneren er et blandt mange tiltag i et samlet program, der skal bidrage til at reducere branchens miljømæssige fodaftryk og sætte skub i den grønne udvikling.

”Hos NCC ønsker vi at tage ansvar for klima og miljø ved at tænkte i langsigtede, bæredygtige løsninger. Vi har i mange år udviklet klimavenlige asfaltprodukter til de danske veje, som vi nu har samlet under varemærket NCC Green Asphalt. Det har vi gjort for at fremhæve nogle af de mange muligheder, der positivt kan bidrage til at afhjælpe miljø- og klimaudfordringerne, uden at man behøver at gå på kompromis med kvaliteten”, siger Finn Grønlund Møller.

Hos NCC handler det først og fremmest om at nedringe drivhusgasser i forbindelse med produktionen af asfalt. Derfor har virksomhedens asfaltdivision blandt andet fokus på at øge energieffektiviteten ved at sænke temperaturen betragteligt under fremstillingen af asfalt; spare på jordens ressourcer ved at genbruge asfalt, beton og andre materialer samt at vælge energityper, der minimerer CO2-aftrykket.

”Vi arbejder hele tiden på at udvikle, forbedre og optimere vores indsats i en grønnere retning. Når vi introducerer en CO2-beregner og et samlet koncept for bæredygtige asfaltløsninger, håber vi på at kunne føre udviklingen et skridt videre. Vi stiller krav til os selv og hjælper vores kunder med at nå deres bæredygtighedmål”, siger Finn Grønlund Møller.

NCC Green Asphalt er en blandt flere løsninger i NCC Industry’s bæredygtighedskoncept Smart Choices.
 

FAKTA:

  • NCC’s CO2-beregner sammenligner data med den traditionelle måde at fremstille asfalt på (ABT 8 160/220)
  • Beregningen foretages med livscyklusanalyse (LCA) og inkluderer emissionen fra vugge til grav.
  • Den er udført i overensstemmelse med standard EN 15804:2012+A2:2019.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC Danmark, 26 15 21 27, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere de bedste bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende virksomheder i Norden inden for byggeri, infrastruktur og ejendomsudvikling med en omsætning på rundt regnet 41 mia. kr. og 15.500 ansatte i 2019. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.