NCC vinder renovering af Holbergshaven i Fredericia

Beboerne i de 84 rækkehus-boliger fra 1955 kan se frem til næsten nye boliger, når deres bebyggelse og fælleshus i de kommende to år renoveres fra A-Z.

Holbergshaven i Fredericia trænger til at blive renoveret, og det kommer NCC til at stå for efter at have vundet ordren på 91 mio. kr.  Bebyggelsen består af rækkehuse i blokke på mellem tre og seks boliger i hver. I alt 84 boliger samt et fælleshus.  Boligerne har blandt andet problemer med fugt i terrændæk og kuldebroer i facader ligesom gavle og kloaksystemet har behov for en grundig renovering.

”Jeg er glad for, at vi har fået opgaven og ser frem til at komme i gang. Renovering er en af NCC’s særlige kompetencer, og vi stiller med en stærk organisation bestående af egne dygtige folk og kvalificerede samarbejdspartnere,” siger områdedirektør for NCC Renovering i Vest, Peter Rantil Smith.

Kun vægge og spær står tilbage

Boligerne skal have den helt store tur, så faktisk kun stabiliserende vægge, enkelte vinduer og tagspær beholdes. Alt andet skal udskiftes. Det gælder installationer, de fleste vinduer, badeværelser, køkkener, tag, kloakker og fjernvarmeinstallationer, også i terræn.

Renoveringen, der gennemføres på baggrund af en helhedsplan for afdelingen og som har støtte til finansiering fra Landsbyggefonden, bliver foretaget, mens der er beboere i området. Det stiller store krav til både projektledelsen og de enkelte håndværkerne i forhold til planlægning, koordinering og udførelse, så vi undgår unødige gener for beboerne.

Bygherre er Boligkontoret Fredericia afdeling 402, og her bliver der set frem til renoveringen.

”Det er en tiltrængt renovering. Vi og beboerne glæder os til nogle flotte næsten nye boliger, når det hele er overstået. Jeg er sikker på, at det bliver godt, ikke mindst med det hold af erfarne specialister, NCC kommer med,” siger teknisk chef Jørn Brynaa fra Boligkontoret Fredericia.

Byggepladsen bliver drevet efter NCC’s koncept for den bæredygtige byggeplads, der indebærer, at der er stort fokus på kildesortering og genbrug af materialer.

  

Byggeriet begynder i andet kvartal 2021 og forventes afsluttet i maj 2023. Ordren er på DKK 91,2 mio.  og bogføres i andet kvartal 2021 under forretningsområde Building Nordics.  

 

For yderligere information kontakt venligst: 

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.