NCC starter på Helsingørs nye genbrugsplads

Genanvendelse af ressourcer og direkte genbrug er hovedtema på byens kommende genbrugsplads, som NCC er totalentreprenør på. Den skal stå færdig i juni 2022.

Byggeriet af Forsyning Helsingørs nye bynære genbrugsplads er for alvor i gang. Nu har bestyrelsesformand Jens Bertram taget første spadestik med NCC, der er totalentreprenør og sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen har ansvaret for projektet.

Genbrugspladsen bliver placeret på Energivej i udkanten af Helsingør – kun fire kilometer fra bykernen – og over for Forsyning Helsingørs eget driftscenter. 

Hensyn til cirkulær økonomi er tænkt ind i projektet, der får særlig fokus på genanvendelse af ressourcer og direkte genbrug af materialer.

Miljørigtig håndtering

”Nu er vi kommet et spadestik tættere på den nye bynære genbrugsplads, der giver særligt borgere i den sydlige del af kommunen kortere afstand til at komme af med pap, plast og andet affald på en god og miljørigtig måde. Jeg glæder mig til en ny genbrugsplads, der er viser gode løsninger inden for genanvendelse af ressourcer, direkte genbrug og brugervenlighed”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør. 

Byggeperioden forventes at vare indtil sommeren 2022. NCC har stor erfaring med komplekse byggerier og kan med opgaven få mange af sine kompetencer i spil.

Projektet taler ind i den type opgave, som vi rigtig gerne vil løse, hvor størrelsen og kompleksiteten passer godt til os. Vores kompetencer kommer netop bedst i spil i en totalentreprise, hvor vi er inde over alle faser af projektet og har indflydelse på løsningerne. Det er sådan, vi skaber størst værdi for projektet, fordi vi kan hente alle de nødvendige ekspertfagligheder ind fra andre afdelinger i vores virksomhed til at kvalificere projektet. Og så sætter vi pris på at være med til at skabe en moderne genbrugsplads, som beboerne i Helsingør vil få stor glæde af”, siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision.

Cirkulær gæsterute

Genbrugspladsen på 11.300 m2 får en cirkulær gæsterute, hvor kunden bliver ledt forbi både et særligt hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, rum til farligt affald samt containere til de forskellige genanvendelige fraktioner.

Arkitekturen i projektet følger et cirkulært motiv – med plads til fremtidig fleksibilitet på containerpladsen. Parkeringen ved containerne er overdækket – og alle tagflader er med grønne tage, der spiller flot sammen med det visuelle udtryk fra Forsyning Helsingørs driftscenter på den modsatte side af vejen, hvor der er vilde rabatter og rustrøde facader.

Byggeriet af den nye bynære genbrugsplads i Helsingør er en af de indsatser, der skal sikre mere genanvendelse af husholdningsaffaldet i kommunen. Målet er 50 procent i 2022. I 2020 genanvendte kommunens borgere 35 procent.

 

Billedtekst: På billedet af første spadestik ses fra venstre tidligere bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, områdedirektør i NCC Bjarki Finnbogason og nuværende bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram. Foto: Forsyning Helsingør.

For yderligere information kontakt venligst: 

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.