ATP-E kontorer designet af arkitektlegende renoveres med omtanke af NCC

Der er stor aktivitet i den smukke kontorbygning i Strandgade 3 langs Københavns Inderhavn. Her er et hold fra NCC’s renoveringsenhed i fuld gang med at renovere de mange kvadratmeter for ATP Ejendomme, så kontoret står klar til medarbejderne i IT-firmaet Netcompany, som flytter ind i foråret 2023.

Henning Larsens prisvindende kontorbygninger ved havnekajen på Christianshavn stod færdige i 2000. Senest har Nordea lejet sig ind i bygningen, som nu skal ombygges og energioptimeres i forbindelse med Netcompanys overtagelse af lejemålet.

Renovering med respekt

ATP Ejendommes visioner for bæredygtighed er en stor del af motivationen for genanvendelsen af de mange materialer, som nedtages så nænsomt som muligt, så det bliver muligt at give dem nyt liv andre steder.

”Det er centralt for ATP Ejendomme i en proces som denne, at vi behandler materialer som ressourcer. Vi nedriver derfor ikke, men foretager en nænsom nedtagning, således at så mange materialer får en ny placering et andet sted,” fortæller CPO i ATP Ejendomme, Jan Johansen.

Alle overflader renoveres, og alle tekniske installationer udskiftes. Mange elementer kan desuden genanvendes direkte såsom, trægulve, massive stålpaneler, loftplader og dørhåndtag.

Der er fart på

Ifølge Karina Mary Andersen, projektleder i NCC’s renoveringsenhed skal det løbes stærkt for at nå deadline:

”Vi har travlt, for vi skal renovere bygningen på mindre end et år,” fortæller Karina Mary Andersen. ”Selvom bygningen er i bedre stand end de fleste renoveringsprojekter, jeg har arbejdet med, så er der meget at gøre. En stram tidsplan kræver, at alle parter præsterer i en høj kvalitet, og derfor er der ekstra stort fokus på et godt samarbejde hele vejen rundt om projektet.”

Det 24.000 m² store projekt skrider planmæssigt og sikkert frem i godt samarbejde med CUBIC og rådgiverne ERIK arkitekterRAMBØLL DANMARK og Sweco.

Et stærkt renoveringshold

”Vores hold på opgaven er for en stor dels vedkommende gengangere fra vores hold på hotellet NH Collection,” fortæller Karina Mary Andersen. ”Vi kender hinanden godt og har straks kunne kaste os over opgaven, som taler lige ind i vores kernekompetencer. Det handler om styringskompetencer og om at arbejde i en åben, transparent proces med vores bygherre, som vi også kender rigtig godt, da vi også arbejdede for  ATP Ejendomme på NH Collection-projektet.”

For et års tid siden afleverede NCC den nyrenoverede nabobygning, det nye NH Collection Hotel, som blev renoveret og ombygget fra kontor til hotel. Tidligere har NCC renoveret Falkoner Centret på Frederiksberg - også for ATP Ejendomme.

Nedrivning med tanke på genbrug

Det er Tscherning, der står for nedrivningen, og som også har opgaven med at finde nye bruger til de gamle tekøkkener, og garderobeskabe. Også en del af det gamle industrikøkken og nogle af elinstallationerne fra serverrummet har fundet vej til direkte genbrug.

”Vi begyndte oppefra og arbejder os ned gennem bygningen, så holdet fra NCC kan følge efter. De følger jo en stram tidsplan,” fortæller Peter Stendal, projektleder fra Tscherning. ”Gulvene af egetræsparket er en historie for sig, for de skal genbruges. Hvor vi normalt ville skære dem i 1 m2 store felter, så de nemt kan stables og bæres ud af bygningen. I stedet skal vi tage alle skruer ud og løsne hvert enkelt bræt for sig. Det er en tidskrævende opgave.”

Smukt egetræsparket genbruges

Kontorbygningen på Strandgade 3 er født med et smukt stavparket af egetræ, som af nedriverne fra Tscherning optages bræt for bræt og kvalitetskontrolleres, så det kan lægges igen.

Mads Hovgaard Christiansen fra Tæppeland fortæller om det store arbejde med fjerne gulvene og sortere små afskæringer og skadede brædder fra. De har opstillet en sorteringsstation i bygningen, så de løbende kan kontrollere de brædder, der tages op, så de ikke skal transporteres frem og tilbage. Han vurderer, at op til 80 % af brædderne bliver genanvendt.

”De skal være glatte eller kunne slibes glatte uden at tage for meget af, og fer-not skal selvfølgelig være uskadte,” siger han.

Projektet har udpeget et rum, hvor der udføres en mockup af det nye gulv med undergulv og lægning af det genbrugte parket. Det er ikke hele huset, der skal have trægulv, så selvom ikke alle brædder kan genbruges, er der træ nok. De overskydende brædder fra Strandgade 3 vil ATP Ejendomme bruge i deres nye kontor på H.C. Andersens Boulevard.

Fakta om bygningen

Det præmierede ejendomskompleks på Christiansbro er tegnet af Henning Larsen Architects som hovedkvarter for Nordea Bank. Bygningen stod færdig i 2000, og det var dengang NCC, der stod for opførelsen af råhuset.

Ejendommene er opført på en del af den grund, der i over 150 år husede B&W’s maskinfabrik. Med deres rene linjer og et gennemtænkt udtryk, der fremstår massivt i dagslys og transparent, når mørket falder på, giver de en markant og elegant profil til Københavns Havn. Lejemålet er en del af et samlet kompleks på 67.500 m2, og det er nabo til det 5-stjernede hotel NH Collection Copenhagen, som slog dørene op den 1. september 2021 og hvor renoveringen har opnået en DGNB guldcertificering.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.