NCC afleverer hovedsæde i særklasse til robotvirksomheder i Odense

Universal Robots og Mobile Industrial Robots, begge ejet af amerikanske Teradyne, har nu fået overleveret deres nye, fælles hovedkontor på Energivej i Odense. Indflytning sker sidst på foråret.

Det nye, cirka 20.000 m2 store fælles hovedsæde er opført for at give plads til et hastigt stigende antal medarbejdere og for at skabe optimale rammer for innovation og udviklingen af morgendagens robotteknologi.

Bygningen er derfor tegnet med særligt fokus på at skabe fysiske rum, der understøtter samarbejde på tværs og bidrager til at skabe synergieffekter i hverdagen. Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger. Den er gjort fleksibel i sin arkitektur og er tilpasset områdets eksisterende natur.

”Vores nye, fælles hovedsæde samler branchens klogeste hoveder og de førende robotteknologier fra Universal Robots, MiR og vores mange partnere under ét tag. Vi glæder os til nu at indrette denne imponerende bygning og gøre klar til indflytning senere på foråret,” siger Christian Richardt Madsen, Facility Manager i Universal Robots.

Man bliver glad af at være omgivet af træ
Hovedsædet er designet som åbne miljøer med synligt træværk både i de bærende konstruktioner og på væggene, hvilket er med til at give bygningens indre et varmt udtryk. De mange glasvægge og store panoramavinduer skaber et samspil med den omgivende natur.

”Det har været et spændende projekt at opføre,” siger Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest. ”Rådgiverne fortjener ros for et rigtigt fint projekt, og vi har også haft et samarbejde i fin balance med vores bygherre. Vi er også meget stolte af resultatet; det bliver et dejligt sted at gå på arbejde.”

Det nye kontorhus er opført i tre forskudte etager – designet til at forbedre samarbejdet og medarbejdernes trivsel og samtidig tilbyde højt specialiserede miljøer til robotforskning og -udvikling.

Fællesarealer og atrier er med til at åbne bygningen op og skabe transparens og opfordre til socialt samvær og samarbejde. Her kan medarbejderne mødes uformelt på tværs af organisationer, mens de to virksomheder opretholder deres egne områder inde i bygningen. En fælles gårdhave udgør hjertet af bygningen.

”Det særlige er naturligvis de bærende konstruktioner i træ, men jeg vil også fremhæve den varme, man møder, når man kommer ind i bygningen,” siger Claus Heinze. ”Man bliver så glad af at være omgivet af træ. Det er den første bygning, vi afleverer med så meget træ, men jeg er sikker på, at der kommer mange flere projekter som dette fremover.”

NCC har gennem en årrække haft fokus på udviklingen af kompetencer inden for projektering og opførelse af træbyggeri, og montagen af de bærende trækonstruktioner er da også udført af medarbejdere i NCC’s egenproduktion.

Bygningen er skabt af 3XN/GXN og Artelia, og det er Henrik Jørgensen Landskab, der har tegnet udearealerne omkring bygningen.


Alle billeder er til fri redaktionel brug

For yderligere information kontakt venligst:
 

Christoffer Voss, Universal Robots, pr@universal-robots.com

Carl Johan Corneliussen, NCC, Tlf.: 2615 2127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 4170 4909 og NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2023 havde NCC en omsætning på ca. 57 milliarder SEK og 12.200 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.