NCC afleverer tidlig julegave til elever og lærere på Bellahøj Skole

Efter tre års renovering står Bellahøj Skole nu klar med nyrenoverede faglokaler, renoveret hovedbygning og nyt læringscenter, samt nyt skolegårdsmiljø.

Byggehegn, midlertidige undervisningspavilloner og håndværkere har i tre år sat deres præg på hverdagen på Bellahøj Skole, men det er nu et overstået kapitel. Skolen står klar, så eleverne kan boltre sig i de nye omgivelser både inde og ude.

”Det har været et super spændende projekt at arbejde med. Der har været mange af vores specialiserede kompetencer inden for renovering i spil, og samtidig har vi skullet håndtere at arbejde med en byggeplads, mens skolen var fuld af glade børn, der passede deres skole og skulle have plads til frikvarter. Heldigvis er det gået rigtigt godt i fin dialog mellem alle parter,” siger senior projektchef i NCC, Jes A. Hansen.

En skole der lever op til moderne krav

Den sidste etape af projektet, der har Københavns Kommune som bygherre, har forvandlet fritidsordningens lokaler til skolens nye billedkunstlokale og konferencerum, samt skabt et helt nyt skolegårdsmiljø.

”På skolens og bygherrens vegne er det dejligt at overtage nye friske lokaler og et helt nyt skolegårdsmiljø, der er op til moderne standard og giver plads til både

aktiv undervisning og fordybelse. Jeg er sikker på, at børnene også er rigtig glade.

Jeg er samtidig imponeret over, at NCC har formået at klare opgaverne midt i virvaret af børn og lærere og samtidig aflevere til tiden,” siger Steffen Vahlun fra Kant Arkitekter, som er byggeleder og arbejdsmiljøkoordinator for Københavns kommune på renoveringen af Bellahøj skole.

Renoveringsprojektets etaper

Det omfattende projekt, der er kørt i et rigtigt godt samarbejde mellem bygherre og NCC, har givet skolen en helt ny udskolingsbygning med idrætshal på 1. sal samt renoverede og opdaterede faglokaler. Fagfløjen blev afleveret som det første i oktober 2018, udskolingsbygningen i august 2019.  

I december 2019 afleverede NCC den første halvdel af hovedbygningen med en række klasselokaler og skolens nye SFO: Fremtidens Fritidstilbud. Undervejs er der udført vinduesrenovering, tagudskiftning samt facaderenovering, så hele bygningen har været overdækket og omgivet af stillads på alle sider.

Før skolestart i august i år blev et nyt pædagogisk læringscenter taget i brug, ligesom de nye musiklokaler og basislokaler med forbedret akustik og indeklima.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressechef Carl Johan Corneliussen, Tlf.: 2615 2127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsbyggeri, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2019 havde NCC en omsætning på ca. 42 mia. DKK og 15.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på NASDAQ i Stockholm.