NCC sætter gang i byggeriet af ny p-kælder i Aarhus

Under Universitetsbyen i Aarhus er Hercules Fundering fra NCC netop gået i gang med funderingsarbejdet til en ny parkeringskælder med plads til 160 biler.

Midt i decembermørket og julestemningen blev der for alvor sat gang i etableringen af den nye parkeringskælder til Universitetsbyen på det tidligere kommunehospital i Aarhus. Ordren på kælderen blev kommunikeret i sommer, og i mellemtiden er der blevet projekteret og arbejdet på at gøre grunden klar til selve byggeriet af kælderen. Arbejdet er en totalentreprise, og nu er NCC rykket ind med sit funderingsteam – Hercules Fundering.

Gennem tidlig inddragelse, og god konstruktiv dialog mellem bygherre, Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS), og NCC, er det lykkedes at skabe et projekt, der opfylder bygherrens krav og ønsker. Undervejs i processen har projektet udviklet sig til cirka 160 pladser – 40 flere end først planlagt.

”Gennem hele processen har NCC og Hercules Fundering været løsningsorienterede, og de har budt konstruktivt ind med stor faglighed. Sammen har vi fundet den rigtige løsning på opgaven, der kommer til at leve op til vores krav og ønsker. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde om opgaven,” siger projektdirektør Erik Pagaard Nielsen fra FEAS.

Opgaven har stillet store krav til særligt byggegruben, fundering og betonkonstruktioner. I alle discipliner har der været flere løsningsforslag i spil, og den endelige udformning er valgt under hensyntagen til krav og ønsker, samt ikke mindst den logistiske påvirkning i forhold til de øvrige byggeaktiviteter på området.

”Det har været et rigtigt godt forløb op til byggestart. Samlet set har det været en stor styrke, at vi og bygherre tidligt i arbejdet har fået vendt mange dele af entreprisen. Nu skal vi så gennemføre byggeriet, og det skal nok blive godt, siger områdedirektør Søren F. Andersen fra NCC.

Opgaven udføres i to etaper, hvoraf den første etape nu er startet, og den anden etape udføres i 2023/2024.

Opgaven udføres i tæt samarbejde mellem NCC Beton & Råhus Vest og Hercules Fundering, der er en del af NCC.

For yderligere information kontakt venligst:

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsbyggeri, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2019 havde NCC en omsætning på ca. 42 mia. DKK og 15.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på NASDAQ i Stockholm.