NCC bygger nyt kontorhus for PensionDanmark på Marmormolen i København

PensionDanmark og NCC har underskrevet kontrakt på byggeriet af et 13.000 kvadratmeter stort kontorhus til ca. 286 mio. kr. Byggeriet skal som minimum opnå bæredygtighedscertificering på DGNB Guld.

PensionDanmark skal i forlængelse af det kommende DFDS-hovedkontor på Marmormolen i København have bygget endnu et kontorhus. NCC er valgt som totalentreprenør på byggeriet, der er tegnet af PLH Arkitekter. Kontoret skal stå færdigt i sommeren 2023.

”Vi ser frem til at komme i gang med det spændende byggeri, der har en fantastisk beliggenhed og nogle flotte arkitektoniske detaljer,” siger projektdirektør Ole Møller Petersen fra NCC og tilføjer: ”Projektet er skabt gennem et særdeles konstruktivt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og NCC, hvilket er resulteret i en kontorbygning i høj kvalitet, hvad angår såvel disponering, materialevalg samt hensyn til bæredygtighed og indeklima.”

Kontorhuset får plads til ca. 550 faste arbejdspladser, mødecenter, kantine til ca. 240 personer. Desuden bliver der parkeringskælder, cykelparkering og lokaler til butikker i stueetagen. NCC benytter ingeniører fra Rambøll og Acting Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver på byggeriet.

”Med bygningen af kontorhuset fuldender vi området ved Marmormolen, som kommer til at indkapsle PensionDanmarks idealer for ejendomsinvesteringer. Vi skaber et livligt og attraktivt erhvervsområde, placeret centralt og i smukke omgivelser og med bæredygtighed som den røde tråd. Det bliver rammen om mange fantastiske arbejdspladser og en god investering for vores medlemmers pensionsopsparinger,” siger direktør Marius Møller, PensionDanmark.

Marmormolen ligger centralt i den gamle frihavn, som gennem de seneste år er blevet omdannet fra international havn til populært boligområde suppleret af kontorer, restauranter, supermarkeder og metrolinje.

 

Byggeriet begynder i 3. kvartal 2021 og forventes afsluttet sommeren 2023. Ordren er på 286 mio. DKK og bogføres i tredje kvartal 2021 under forretningsområde Building Nordics.  

 

For yderligere information kontakt venligst: 

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf. 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

Ulrikke Ekelund, kommunikations- og pressechef, PensionDanmark, telefon 2019 9238

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.