NCC afleverer Vrå Skole og Børnehus på DGNB Guld niveau

Hjørring Kommune har fået 10.000 m2 ny skole, børnehus, bibliotek samt idrætshal i Vrå, hvor NCC har stået for partneringentreprisen samt andre fagentrepriser til en ordresum på ca. 105 mio. kr. Skolen er bygget, så den kan certificeres til DGNB Guld.

NCC udvider porteføljen af skolebyggerier, denne gang med Vrå Skole og Børnehus, hvori der indgår faciliteter til vuggestue, børnehave, skole og lokale afdelinger af folkebibliotek, musikskole, ungdomsskole mv. samt udendørs aktivitetslandskab – alt sammen i tæt samspil med de naturskønne omgivelser.

NCC har stor erfaring med skolebyggerier og NCC’s projektchef på Vrå Skole og Børnehus, melder om et godt samarbejde med bygherre og rådgiver:

”Det er gået over al forventning. Samarbejdet har i stor udstrækning været præget af god sparring, om at finde de rigtige løsninger og finde de områder, hvor der har været besparelser at hente. Vi blev også hyret ind til at stå for byggeledelsen af underentreprenørerne på projektet, og samarbejdet med fagentrepriserne har fungeret upåklageligt”, siger Nick Hjorth Hellner Nielsen

Den nye skole og børnehuset er designet med henblik på at skabe flydende grænser mellem læring, kultur, idræt, bevægelse, fritidsaktiviteter og almindeligt socialt samvær.

Strukturelt er skolen opbygget af fasehuse omkring et hjerterum. Som det samlende torv forener rummet både landskabet, ankomsten og klyngerne med idrætshallen, biblioteket, børnehuset, fagområderne og klassetrinnene i et åbent og stemningsfuldt greb.

Hjørring Kommune kan se frem til at flytte ind i byggeriet i uge 46 forud for, at det så småt ibrugtages i uge 49/50, og der er officiel indvielse i uge 51. Projektchef Henrik Lolholm fra Hjørring Kommune roser NCC for et højt niveau og er meget tilfreds med kvaliteten af det udførte arbejde, som er forløbet punktligt og uden de store problemer:

”Vi har fra start lagt en fornuftig tidsplan, som i det store hele er blevet fulgt til punkt og prikke med meget små justeringer, og det har gjort projektet til en fornøjelse at arbejde på”, siger han.

Skolen opføres til DGNB Guld Certificering. For at reducere bygningens miljøbelastning anvendes træ i facader og hjerterummets tag. Træ er CO2 neutralt i forhold til miljøpåvirkning. De stabiliserende kerner og dæk udføres i pladsstøbt beton, hvilket giver meget fleksible rum.

Byggeriet er skabt i samarbejde med Hjørring Kommune, AART Architects, JAJA Architects ApS og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, +45 26152127, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.