NCC udvikler og opfører nyt domicil til Genmab på Kontorværket i Valby

Kontorværket, som NCC har udviklet, opføres centralt i Valby på hjørnet af Gammel Køge Landevej og Carl Jacobsens Vej. Fokus er på at opføre et Genmab domicil med høje miljøstandarder for både bygningen og området, samt sikre Genmab et fremtidssikret arbejdsmiljø.

NCC opfører nyt hovedkontor for Genmab A/S på erhvervsområdet Kontorværket i Valby. Genmab, der er førende inden for fremstilling og udvikling af differentierede antistofprodukter til behandling af cancer, lejer den ene af de to bygninger, der til sammen udgør Kontorværket. Genmabs fremtidige domicil bliver på ca. 12.500 kvadratmeter og skal stå færdigt til indflytning i første kvartal 2023. Genmab lejer domicilbygningen i 15 år frem til år 2038 i faciliteter, der understøtter Genmabs ambitioner om at pleje sin virksomhedskultur i et nyt og dynamisk arbejdsmiljø, som er i overensstemmelse med virksomhedens vision og giver plads til vækst i de kommende år.

”Jeg er rigtig glad for, at Genmab har valgt Kontorværket til sit nye domicil. Vi forventede, at den optimale infrastruktur og den flotte arkitektur ville kunne tiltrække attraktive virksomheder og ser aftalen med Genmab som bekræftelse på både projektets og beliggenhedens lovende perspektiver,” siger Ole Faurby, adm. direktør i NCC Property Development.

Tæt samarbejde og prisvindende tegnestue

NCC begynder byggeriet af det nye domicil til april med en projektgruppe, hvor NCC Building og NCC Property Development samarbejder tæt med Genmab gennem hele processen. Kontorværket er tegnet af den prisvindende tegnestue DISSING+WEITLING architecture.

"Det nye domicil vil huse Genmabs førende eksperter inden for bioteknologi i deres vigtige arbejde med at udvikle nyskabende cancerbehandlinger. De fremtidige faciliteter vil give Genmab mulighed for at nå dets målsætninger og give plads til vores medarbejdere, efterhånden som vi fortsætter med at vokse. Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en domicilløsning i Kontorværket, som matcher vores fremtidige ønsker og behov. NCC har designet et Genmab domicil, som vi er stolte af og glæder os til at flytte ind i," siger Birgitte Stephensen, Senior Vice President, IPR & Legal, site lead for Genmab.

Genmab er i forløbet blevet rådgivet af Colliers Danmark, som havde fået til opgave at finde en løsning, der kunne skabe rammerne for Genmabs fremtidige domicil, og hvor det kunne drive sin forretning i overensstemmelse med virksomhedens værdier.

Bygningen får fem etager og bliver formet som en kube omkring en central atriumgård. I stueetagen etableres reception, mødecenter, Townhall og auditorium samt kantine og køkken. Den centrale atriumgård udformes, så den giver lys til kontormiljøerne på alle etager og med facader, der sikrer transparens og interaktion mellem etagerne.

Domicilet opføres, så det kan bæredygtighedscertificeres på DGNB-guld niveau. Til byggeriet hører også 3.000 kvadratmeter kælder, ligesom der ved siden af bygningen opføres et p-hus efter NCC’s eget koncept med plads til 250 biler.

Et kvalitetsstempel for ejendommen

DGNB-certificeringen er et kvalitetsstempel for ejendommens miljøstandard, og dermed sættes der fokus på bæredygtighed i forhold til både sociale og økonomiske aspekter og klimapåvirkninger. Der arbejdes med materialevalg og ressourceforbrug, lavere energiudgifter og komfort med hensyn til luft, temperatur og akustik.

Kontorværkets placering i Valby er optimal for medarbejderne, som får let adgang til deres arbejdsplads fra de store indfaldsveje, Metro og S-tog fra Ny Ellebjerg St. samt busser og Ringstedbanen. Desuden er der kun 15 minutters kørsel til Københavns Lufthavn. I forbindelse med byggeriet opføres der cykelpladser, så medarbejdere nemt kan opbevare cyklen, mens de er på arbejde, hvis de vælger at cykle til arbejdet.

Kontorværket i Valby har ud over domicilet til Genmab og parkeringshuset lagt ind i sit koncept, at der skal bygges endnu et kontorhus på grunden, så det giver et samlet hele med et flot og gennemført arkitektonisk udtryk for området.

NCC Property Development, udvikler individuelt tilpasset byggeri med fokus på at tilgodese både lejernes behov og investorernes ønske om bæredygtigt byggeri og ejendomme, der giver sikre og stabile afkast over tid.

Byggeriet begynder i april 2021 og ventes afsluttet i første kvartal 2023. Ordren er bogført i fjerde kvartal 2020 i forretningsområde Building Nordics.

For yderligere information kontakt venligst:

Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: +4526152127, E-mail: carcor@ncc.dk

 

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsbyggeri, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2019 havde NCC en omsætning på ca. 42 mia. DKK og 15.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på NASDAQ i Stockholm.