NCC sætter renovering af boliger på samlebånd

I de næste tre år vil NCC have en stor arbejdsplads i Albertslund Syd, hvor 503 gårdhavehuse skal renoveres for Vridsløselille Andelsboligforening og BO-VEST. NCC er i fuld gang med at etablere ”fabrikken”, så samlebåndet kan sættes i gang

Skurbyen er på plads, og nedriveren er i gang. Over de næste tre år vil de sidste to boligområder i Albertslund Syd blive gennemrenoveret, nemlig Vridsløselille Andelsboligforenings afdelinger 4 Syd og 4 Nord. Det er på én gang BO-VEST’s og NCC’s største renoveringssag til dato.

”Når man starter sådan en stor byggesag op, er det som at etablere en fabrik,” siger projektleder Michael Jensen fra NCC. ”Vi begynder fra en ende af, og så arbejder vi os igennem hele området i en effektiv produktion. Vi forventer at aflevere fire boliger om ugen, men vi kan formentlig øge produktionen til fem, når den er oppe i højeste gear, hvis vores bygherre ønsker det.”

Stor valgfrihed for beboerne

Et omfattende digitalt tilvalgskatalog vil gøre det muligt for beboerne selv at sætte et personligt præg på deres boliger, på trods af at godt 500 forholdsvis ens boliger alle skal renoveres på samme tid.

”Vores beboere får mulighed for frit at vælge fra en bred vifte af muligheder, der rummer alt fra farven i køkkenet, trætypen på gulvet eller sågar antallet af værelser i huset,” siger seniorprojektleder Peter Føhrby Nybom fra BO-VEST.

Nye tage, haver og kloaker

For til fulde at udnytte de gode erfaringer fra den tidligere renovering i naboområdet, har NCC valgt at sætte et hold med mange gengangere fra det projekt, der blev afleveret til BO-VEST og Albertslund Boligforening sidste sommer. Det gælder både NCC’s egne folk og en række af underentreprenørerne.          

”Vi tager de gode erfaringer med os fra det første projekt, så vi kan udføre arbejdet så effektivt og i så høj en kvalitet som muligt,” siger Michael Jensen.

Gårdhavehusene får blandt andet nye gulve med gulvvarme, nye tage, basishaver – og som en væsentlig opgradering, der ikke vil være synlig for øjet, får området helt nye kloaker. Den gennemgribende renovering betyder, at beboerne vil flytte tilbage i boliger, som på enhver måde lever op til de krav, man måtte have til en moderne bolig, både med hensyn til planløsning, komfort og energiforbrug.

De sidste gårdhavehuse forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2023, og så vil hele den store Masterplan Syd, som begyndte i 2007, være tilendebragt, så hele området har fået et betydeligt kvalitetsløft.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC Danmark, 26 15 21 27, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere de bedste bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende virksomheder i Norden inden for byggeri, infrastruktur og ejendomsudvikling med en omsætning på rundt regnet 41 mia. kr. og 15.500 ansatte i 2019. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.