Ny opfindelse baner vejen for klimasikring

NCC har opfundet en ny maskine, der effektivt afhøvler rabatter og leder vandet væk fra vejbanen. Maskinen er døbt HOKI og er den eneste af sin slags i Danmark.

NCC tager nye metoder i brug i kampen mod kraftige regnskyl, der oversvømmer og ødelægger de danske veje. Det sker med HOKI, der er en skarp herre med korte og lange arme. Der er tale om en nyudviklet, patenteret maskine og den eneste af sin slags i Danmark, som effektivt kan afhøvle rabatter og dermed hurtigt lede regnvand væk fra kørebanen.

”Vand på vejen er en farlig cocktail for bilister. Når rabatten vokser, kan vandmasserne ikke ledes væk fra kørebanen, og det giver risiko for aqua-planing og oversvømmelser ved kraftige regnskyld. Derfor har vi udviklet en ny maskine, der er optimeret til de danske vejr- og vejforhold,” siger Henrik Kildegaard, salgs- og entrepriseleder i NCC Afvanding.

Vand som står i kanten af vejbanen er samtidig ødelæggende for vejen og koster, fordi rabatternes afvandingsprofil skal genetableres, og asfalten i sidste ende risikeres at skulle udskiftes. Et korrekt vedligehold af rabatterne forlænger levetiden på vejene.

Eneste rabathøvl, der kan høvle om hjørner
Maskinen kan afhøvle i flere bredder, fra 30 cm til seks meter og kan høvle mellem vej og cykelsti og bag cykelstien uden at skulle køre på den. Et rulleskær sørger for, at inderkanten er lagt pænt ned.

”HOKIs styrke er, at den er fleksibel. Når rabatten bliver bredere, justeres maskinens arme, og den let kan klare afhøvling omkring træer og skilte. Derfor er det en metode, der både er billig og effektiv,” siger Henrik Kildegaard.

Specialknive sikrer, at ny vegetation vokser hurtigt og medvirker til, at rabatten er stærk. HOKI er allerede i fuld drift på de danske veje.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Henrik Kildegaard, salgs- og entrepriseleder i NCC Afvanding, telefon +45 61 93 70 29
Pernille Kjøller, Kommunikationspartner, NCC Danmark, telefon +45 41 37 85 62
 

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,5 mia. kr. og 17.800 medarbejdere i 2017. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm. NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Building, NCC Property Development, NCC Industry, NCC Infrastructure.