Nu får de første beboere nøglerne til Nicolinehus

Beboerne begynder nu for alvor at flytte ind, og snart åbner Føtex. Til december står hele det ikoniske byggeri færdigt.

Foråret er for alvor kommet til Aarhus Ø. For ud over, at majsolen skinner på Nicolinehus, så har de første beboere af lejlighederne i det ikoniske byggeri fået udleveret nøglerne. Beboerne kan glæde sig over morgensolen over Mols Bjerge og aftensolen over domkirken, og mangler de mælk til kaffen, skal de bare tage elevatoren ned i stuetagen.

”Det er bare så skønt at kunne udlevere nøglerne til beboerne. Nicolinehus er virkelig et drømmeprojekt for os i Bricks, og jeg er så glad for, at vores samarbejde med NCC bare er kørt glat, og vi har holdt tidsplanen. Nu kommer der rigtigt liv i bygningerne, og snart ser vi også dagligliv omkring butikkerne i stueetagen. Det er en god måde at møde foråret på,” siger Martin Busk, der er direktør i Bricks, som er bygherre.

De næste købere af lejligheder flytter ind den 1. juni, og de sidste får nøglerne den 1. juli. Butikker og restauranter ved bygning Syd bliver også afleveret den 1. juli.

”Jeg vil da godt sige, at som entreprenør på et så stort og krævende byggeri er det noget særligt, når de første beboere flytter ind. Det giver stolthed, og jeg vil gerne sende bygherres roser videre til håndværkerne. Der er virkelig knoklet igennem af alle. Det er godt gået, og det er det også takket være det gode samarbejde med Bricks,” siger projektdirektør Henrik Korr fra NCC.

Effektive og bæredygtige processer

Byggeriet har hele vejen igennem været meget effektivt og det gennemføres med øje for bæredygtighed og arbejdsmiljø i byggeprocessen. Blandt andet er alle tegl-facadeelementerne produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken således, at facaderne er ”fiks- og færdige” i takt med at bygningerne skyder op. Det har reduceret mængden af affald, mindsket materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

Skybar og restaurant

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karréer med deres karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser beplantes.

Bygherren Bricks lægger vægt på at skabe kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og høj kvalitet, der sikrer god byudvikling med fokus på liv og trivsel. Bygherrerådgiver er NIRAS, ingeniørerne er fra Rambøll og landskabsarkitekten er Schønherr.

Projektet indeholder 180 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.133 kvadratmeter kontorer. En markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større Føtex butik og andre småbutikker i stueplan. Der vil også komme restauranter og et område med pool og sauna. På toppen af bygning Nord på 10. og 11. etage kommer der desuden restaurant og skybar. I kælderen kommer et fitnesscenter og 450 parkeringspladser i to etager.

Samlet skal Nicolinehus stå klar i december 2022.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.