NCC's startup Loop Rocks lanceres i Danmark

NCC's virtuelle markedsplads Loop Rocks, som matcher udbud og efterspørgsel efter sten og jord mellem byggepladser, lanceres nu i Danmark. Loop Rocks' åbne platform og app har efter et år fået mere end 4.000 brugere i Sverige, og NCC ser et lignende behov for at effektivisere bæredygtig materiale-håndtering i Danmark.

- Vores første satsning udenfor Sverige er på det danske marked, hvor der er et stort potentiale for billigere og mere miljøvenlig genbrug af overskydende materialer fra byggepladserne. Vi ønsker at bruge digitaliseringen til at udfordre os selv og branchen, og når det gælder ressource-dagsordenen vil opskaleringen af Loop Rocks betyde, at mange flere kan blive en del af det økosystem, vi bygger op - siger Martin Manthorpe, direktør for forretningsudvikling og strategi i NCC i Danmark.  

Loop Rocks blev introduceret for et år siden af NCC i Sverige som en åben platform og en app til fordeling af sten, jord og andre overskydende byggematerialer mellem byggepladser, virksomheder og private. Med Loop Rocks mødes udbud og efterspørgsel efter overskudsmaterialer på byggepladserne ved at "loope" dem direkte mellem pladserne udenom deponi. App’en kan downloades gratis og findes til både iOS og Android.

- Udviklingen er gået lynhurtigt med over 4.000 brugere i Sverige, og vi forventer at være lige så store i Danmark inden for et år. Siden starten har vi håndteret mere end 1,2 millioner tons materialer og forbundet over 1.200 byggepladser via app’en. Det har sænket omkostningerne i branchen og mindsket miljøbelastningen gennem lavere CO2-udledning og udvinding af færre råstoffer - siger Anders Torell, områdechef for digital forretning i NCC Industry og Loop Rocks.

I Danmark udgør markedet for håndtering jord og sten i dag ca. 10. mia. kr.

Gartner, verdens førende IT-forsknings- og rådgivningsvirksomhed, fremhæver NCC og Loop Rocks for den disruptive tilgang til traditionel materialehåndtering og bidraget til cirkulær økonomi ved årets Gartner Symposium ITXPO.

World Economic Forum har nomineret NCC og Loop Rocks som finalist til prisen som Årets Digitale Disruptor inden for cirkulær økonomi. 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Martin Manthorpe, direktør for forretningsudvikling og strategi i NCC Danmark, +45 (0) 21 69 59 60

Anders Torell, chef, Loop Rocks, NCC, +46 (0) 70 605 85 14

NCC's pressetelefon +46 (0) 8 585 519 00, e-mail: press@ncc.se, NCC: bildbank  

Om NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,6 mia. kr. og 16.500 medarbejdere i 2016. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm. NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Building, NCC Property Development, NCC Industry, NCC Infrastructure.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Martin Manthorpe, direktør for forretningsudvikling og strategi i NCC Danmark, +45 (0) 21 69 59 60

Anders Torell, chef, Loop Rocks, NCC, +46 (0) 70 605 85 14

NCC's pressetelefon +46 (0) 8 585 519 00, e-mail: press@ncc.se, NCC: bildbank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,6 mia. kr. og 16.500 medarbejdere i 2016. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm. NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Building, NCC Property Development, NCC Industry, NCC Infrastructure.