NCC har støbt det spændende og udfordrende råhus til det nye H. C. Andersen Hus. Betonarbejdet består blandet andet af mange interessante runde former. De in-situ støbte vægge danner krumme og buede trapperum og rampeforløb.

Eventyret har fået nye rammer i det ny H.C. Andersens Hus

Det ny H.C. Andersens Hus udgøres af en række af cirkulære former, som tangerer hinanden i et flydende forløb – der udspringer fra de eksisterende bygninger omkring H.C. Andersens fødehjem og mindehal.

Eventyrlige oplevelser venter i det ny H.C. Andersens Hus i Odense, som med udgangspunkt i forfatterens eventyrunivers og en tilhørende magisk have samler H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet i én stor udvidet attraktion.

Et kurvet forløb af grønne hække i haven afspejler dele af den underjordiske struktur af udstillingsrum. To tredjedele af bygningen er under jorden for at skabe et så stort magisk haverum som muligt.

Råhusentreprise og betonarbejde

Råhusentreprisen omfattede jord-, kloak-, beton- og stålarbejde, hvor betonarbejdet udgør langt den største del af arbejdet.

Betonarbejdet bestod bl.a. af mange interessante runde former. De in-situ støbte vægge danner krumme og buede trapperum og rampeforløb. Desuden et fantastisk in-situ støbt facetteret betondæk, bestående af trekantede former, som er synlige på undersiden af loftet.

HCA_råhus_2
HCA_råhus_3