Mød vores teams

NCC er fuld af dygtige, erfarne og hjælpsomme teams, som sammen gør NCC stærkere. Teams med et stærkt samarbejde, godt humør, holdånd, hjælpsomhed og godt kollegaskab. Teams, der deler ud af deres viden og erfaring, leverer høj kvalitet, får processer til at glide effektivt, og som er med til at gøre NCC til en rigtig god arbejdsplads

december
Månedens NCC Team - december

I december kunne direktør Palle Bjerre Rasmussen uddele diplomer til årets sidste team. December måneds team er en gruppe mennesker, der er fordelt over hele landet, men som er fælles om den vigtige opgave at være mentorer for vores mange lærlinge

Før Palle gav hånd og diplomer til de fremmødte, talte han om NCC’s forpligtelse som stor virksomhed at være med til at uddanne fremtidens håndværkere. Vi ser ind i en fremtid, hvor der bliver en alvorlig mangel på hænder, hvis vi ikke får flere til at vælge byggeri og anlæg som deres fremtid. Vi skal også gerne have flere kvinder til at vælge den vej.

”Jeg ved, at vi er gode til at tage imod vores lærlinge,” sagde han. ”Det er en opgave, som I påtager jer oven i jeres sædvanlige arbejde, og det er vi meget taknemmelige for.”

December måneds team er HR’s netværk af lærlingeansvarlige. NCC tager vi et stort ansvar og udlærer rigtig mange unge mennesker inden for mange forskellige faggrupper.
I netværket arbejder de sammen for at videndele og samarbejde om at uddanne de bedste lærlinge og elever. Netværket har eksisteret i to og et halvt år, og deltagerne mødes to gange om året. Både Industry, Civil Engineering og Building er repræsenteret.

Hver dag går de på arbejde og lærer fra sig. De har påtaget sig et kæmpe ansvar for at uddanne de unge. De lærer dem faget, de tager de svære snakke med dem og giver dem en hånd, når de har brug for det – og de gør det igen og igen. De er altid klar på at hjælpe, når HR kommer med praktikanter, eller der er brug for noget ekstra.

Netværket videndeler på kryds og tværs, så man kan lære af, hvad der fungerer godt et sted, som måske kan bruges et andet sted. I netværket mødes øst og vest, og sammen gør medlemmerne alt, hvad de kan for at skabe den bedste uddannelse i NCC for fremtidens håndværkere.

Oktober
Månedens NCC Team - oktober

Oktober måneds team er et fasttømret hold af kolleger med tilsammen 90 års erfaring i NCC. Teamet arbejder til dagligt i produktionen på Odense Asfaltfabrik, hvor de i øjeblikket er i fuld gang med at producere tonsvis af asfalt til udvidelsen af den Fynske Motorvej. Fejringen af teamet skete i festligt selskab og med burgere fra NCC foodtrucken.

Det er de "garvede gutter", som i denne måned løber med prisen "Månedens NCC Team". Det er et hold, der ifølge områdechef Kurt Hansen i den grad udviser team-spirit og som altid giver sig hundrede procent for at nå målet.

I øjeblikket arbejder teamet fra Odense Asfaltfabrik på fuldt tryk med at producere tonsvis af asfalt til første etape af den Fynske Motorvejs udbygning. I samarbejde med fabrikken i Kolding skal teamet i Odense producere mere end 220.000 tons asfalt til projektet over de næste to år. I perioder har teamet produceret mere end 3000 tons asfalt i døgnet – udelukkende til Fynske Motorvej. Det kræver god planlægning, teamwork og mange timers arbejde om natten.

Områdechef i NCC Asfalt, Kurt B. Hansen, overrakte diplomer til teamet og knyttede et par ord til vores vinderkampagne, og hvad der gør netop disse fem herrer til et vinderhold i NCC:
"Udover at holdet altid udviser stærkt samarbejde, holdånd og godt kollegaskab, har de også formået at tænke nyt og dermed bidraget til at løbe mange spændende ting i gang i NCC. Her tænker jeg bl.a. på Dantonitten, fremstilling af farvet asfalt og eksperimenter med alverdens forskellige recycling produkter som beton, mineraluld, svejseslagger, støbesand osv. Samtidig har de formået at gøre Odense Asfaltfabrik til NCC's flotteste fabrik, som mange af os i organisationen ynder at bruge som fremvisning over for vores kunder og samarbejdspartnere. Her er altid det man med et godt gammelt ord kalder "orden" og godt humør", lød det fra Kurt B. Hansen.

November
Månedens NCC Team - november

Torsdag den 16. november var teamet samlet til evaluering i Pakhuset på Islands Brygge, da de fik uventede gæster. Direktør Palle Bjerre Rasmussen dukkede op til deres møde. Han talte om årets vinderkampagne og de forskellige aktiviteter, den har bestået af. Dronefilmene, som han i øvrigt opfordrede alle til at gå ind på MyNCC og se, hvis de ikke allerede har gjort det. Foodtrucken, hvor han og andre NCC-ledere omkring i landet kom ud og fik en god snak med kolleger på en række forskellige pladser. Og endelig Månedens NCC-Team, som jo var grunden til, at han dukkede op til mødet.

Alle fik et håndtryk og et diplom samt et Sammen er vi Stærkest krus med chokolade i. Da mødet blev holdt i Pakhusets kælder, var det oplagt at sende teamet udenfor til fotografering.
Mange udfordringer undervejs

Temaet blev udfordret fra projektets begyndelse, de blev tre måneder forsinket, mens de ventede på bygge- og metrotilladelser. Da arbejdet så kom i gang, blev der lokaliseret et meget stort beton-gasbeholder, der fyldte 2/3 af byggefeltet som også skulle nedbrydes inden den dobbelte p-kælder kunne etableres.

Teamet har hjulpet hinanden igennem hele forløbet, ved at bringe deres DISC-profiler i spil og gennemføre regelmæssige KPI-målinger på de vedtagede fælles mål og fælles spilleregler. Teamet har turde stole på hinanden og skabt den nødvendige tillid, der har gjort lige præcis FLINT II teamet til et utroligt stærkt team.

Med en stor samlet indsats og brug af alle de kompetencer NCC kan levere og med alle de tilknyttede NCC-enheder er det lykkes at komme flot i mål og aflevere EY’s nye domicil til en glad kunde.