NCCs blog

Her diskuterer vi emner som byggeri, fremtidens kontor, bæredygtighed, infrastruktur, studerende og den levende by. Vi tænker videre end vejen, svømmehallen, kontoret og broen, som vi bygger. Vi vil inspirere og skabe dialog med dig, som læser med. Nedenfor er de 10 seneste blogindlæg. Velkommen!

Ansvaret, forventningerne og det høje niveau driver mig

Praktikken på Nyt Hospital Nordsjælland er en hæsblæsende affære. Det er et kæmpe projekt, hvor niveauet virkelig har imponeret mig. Det gælder om at have tungen lige i munden herude, for man lærer nye ting hver dag!

Tiden er inde til, at byggebranchen gør op med sexisme

De seneste ugers rapporter i medierne om sexisme i det danske samfund er voldsomme og dybt alvorlige. Fra virksomheder, medier, kulturinstitutioner og det politiske liv hører vi kvinder berette om, at de været udsat for diskriminerende eller forulempende ytringer eller handlinger.

En dårlig tidsplan bliver ikke bedre af at blive digitaliseret

Digitaliseringen har fået et boost i mange virksomheder. Hos mange har corona sikkert skubbet på udviklingen, men jeg vil faktisk mene, at det hos os i NCC snarere gav en mulighed for at (be)vise, hvor langt vi er kommet.

Vi har stor fælles viden om træbyggeri – og bliver klogere hele tiden

Flere eksperter og branchefolk peger på manglende viden som en af barriererne for træbyggeri – men den nødvendige viden findes faktisk

Lad os bygge mere i træ

Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som gør en positiv forskel for CO2-regnskabet. I vores nabolande vælger bygherrer at opføre højhuse i træ – I Danmark har vi brug for at samle viden, høste erfaringer – og dele det i branchen, så vi sammen kan fremme træbyggeriet

Tid til at stille skarpt! – Vejen er en farlig arbejdsplads

Ulykker ved vejarbejde bliver flere og flere. De sidste fem år er antallet af ulykker ved vejarbejder steget fra 208 til 318 om året. Det er i gennemsnit mere end en ulykke hver anden dag. Og det er ALT for mange.

Når man bygger kontorer er erfaring alfa og omega!

NCC har opført 200.000 m2 kontorer til 10.000 medarbejdere – ja, hvad der svarer til indbyggertallet i en mellemstor by. Det har givet os mulighed for at opbygge en helt unik erfaring i at skabe moderne, fleksible kontorhuse med perfekte rammer for både små og store firmaer og organisationer

Danmarks største træ-eksperiment

Da vi efter klimatopmødet i 2009 i København integrerede bæredygtighed som en af NCC’s centrale strategidagsordener, blev træ et nyt fokusområde for os

Bæredygtighed fra et finansperspektiv – EU sætter ord på, hvornår et byggeri er bæredygtigt

EU har taget initiativ til at beskrive og formulere krav til bæredygtige investeringer i en ny forordning – EU's taksonomiforordning for bæredygtig finansiering. Det er en ny tilgang til arbejdet med bæredygtighed, som også vil påvirke byggebranchen.

Corona-pandemien punkterer en myte om byggeriet

Byggebranchen bliver ofte beskyldt for ikke at være så langt fremme, når det gælder brug af ny teknologi og digitalisering. Men vores erfaring i NCC gennem corona-krisen tegner et helt andet billede. Og gad vide, om det ikke gælder for hele byggebranchen, at vi faktisk er ret digitale?