NCCs blog

Her diskuterer vi emner som byggeri, fremtidens kontor, bæredygtighed, infrastruktur, studerende og den levende by. Vi tænker videre end vejen, svømmehallen, kontoret og broen, som vi bygger. Vi vil inspirere og skabe dialog med dig, som læser med. Nedenfor er de 10 seneste blogindlæg. Velkommen!

En studenterstilling i NCC medfører et stort ansvar og tid til fordybelse

Jeg startede i praktik i NCC i starten af 2020 ude på Kysthusene og blev efterfølgende tilknyttet som studentermedhjælper på Papirøen. Der følger et rigtigt ansvar med som studentermedhjælper, som jeg tydeligt kan mærke indebærer nogle mere indviklede arbejdsopgaver i forhold til da jeg var i praktik, og så har jeg fået ansvar for at vejlede nogle af vores praktikanter.

Praktikken er et springbræt til fast arbejde

Jeg begyndte i praktik i NCC i starten af året på det store projekt på Papirøen, og jeg arbejder nu som studentermedhjælper på samme projekt. NCC er kendt for at have mange dygtige medarbejdere, som har begyndt deres rejse i virksomheden som praktikanter.

Festtale i anledning af dimission på KEA Kompetence

Kære dimittender og lærere på KEA Kompetence... Jeg har fået fornøjelsen af at repræsentere aftagerne til de studerende her fra KEA, jeg kommer som repræsentanten fra den ’virkelige verden’ om jeg så må sige.

Den bedste uddannelse er den der bliver brugt

Efterhånden findes der en masse gode digitale værktøjer, som kan hjælpe os i byggebranchen med at videndele på nye måder, indrapportere forskellige typer data og i det hele taget arbejde smartere i mange led af værdikæden

Praktikken er styret af dine interesser

I min praktik i NCC har jeg fra første dag oplevet, at der bliver lyttet til mine personlige mål og interesser i forbindelse med mit arbejde i virksomheden. Det er en enorm fed følelse at have dygtige og ambitiøse kolleger i ryggen, der dagligt sparrer med dig og støtter op om din udvikling

Grusgrave – hot-spots for truede dyr og planter

Nogle mennesker betragter måske vores grusgrave som skampletter i landskabet. Men ud over at være en forudsætning for, at vi kan opføre byggerier og anlægge veje, kan grusgravenes foranderlige og næringsfattige naturmiljø også give os de bedste forudsætninger for at fremme biodiversiteten, som er under hårdt pres.

Bygbarhed er omdrejningspunktet for vores arbejde

Når man hver dag arbejder med planlægning og projektering af byggeri, så kan man ikke lade være med at gøre sig nogle tanker om, hvordan jeg mener, at vi som entreprenører kan skabe værdi på vores byggeprojekter – både for vores bygherrer og for NCC

Ansvarlighed og omtanke skaber merværdi

Bæredygtighed er ekstremt vigtigt for NCC. Det er ingen hemmelighed, at bygge- og anlægsbranchen tilsammen står for en meget stor del af CO2-udledningen i samfundet. Og det står hævet over enhver tvivl, at vi bliver nødt til at reducere vores samlede klimaaftryk.

Det tager kun en kop kaffe at få styr på dagen

Der sker desværre stadig for mange ulykker i vores branche, og visionen kan kun være nul ulykker. Vi ved, at der er langt færre ulykker på arbejdspladser, hvor der ofte tales om sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at vi holder liv i samtalen.

Tre års konstant udvikling – og mulighederne er nærmest uendelige

Jeg begyndte min rejse i NCC som praktikant i efteråret 2017, hvor jeg blev koblet til den store, komplekse renovering af Falkoner Centret på Frederiksberg. Der gik ikke længe før jeg fandt ud af, hvor meget faglig støtte, der er at hente, og hvilket fantastisk sammenhold der er i virksomheden