NCCs blog

Her diskuterer vi emner som byggeri, fremtidens kontor, bæredygtighed, infrastruktur, studerende og den levende by. Vi tænker videre end vejen, svømmehallen, kontoret og broen, som vi bygger. Vi vil inspirere og skabe dialog med dig, som læser med. Nedenfor er de 10 seneste blogindlæg. Velkommen!

Uden tillid og samarbejde kører projekter af sporet

Uden tillid og samarbejde vil byggebranchen fortsat opleve projekter, der går skævt, og som skaber splid og dårlige resultater for alle parter.

Længsel efter virkeligheden

Før jeg begyndte som praktikant, havde jeg nogle forestillinger om, hvordan sådan et forløb ville være. Jeg havde hørt delte meninger fra mine venner - nogle havde haft lærerige og spændende praktikperioder, mens andre var blevet sat til at hente kaffe i fire måneder.

Med Skills arbejder vi for at trække elever til branchen

Hver år afholdes nationale, europæiske og verdensmesterskaber i håndværk, de såkaldte Skills konkurrencer, hvor unge håndværkere inden for en lang række fag har mulighed for at vise deres evner frem og blive bedømt.

Vigtigt at skabe rum til at alle kan blive hørt

I NCC’s renoveringsenhed har vi en lang tradition med at arbejde med at facilitere vores processer. Det er en integreret del af vores kultur, og det fører blandt andet til bedre forståelse af, at vi er forskellige, og at den forskellighed er med til at skabe et godt team.

Hvorfor skal praktikanter være en del af vores forretning?

Fordi praktikanter kommer med friske øjne, undersøgende spørgsmål, og fordi vi alle sammen har en pligt til at give vores viden videre!

Når betonernes specialtropper rykker ud

I NCC Råhus og Beton gemmer der sig en helt særlig specialafdeling bestående af diamantskærere. Vi udfører en særlig form for ”snedker”-arbejde, nemlig boring og skæring i beton.

Jeg får lov til at kickstarte vores projekter, inden de overhovedet eksisterer

Projektering er en kompleks opgave, og den har stor betydning for, hvordan vores projekter kommer til at se ud. Derfor er det sjovt at kunne pege på en bygning og sige: ”Den har jeg været med til at skabe”.

Vores forskelligheder er en af grundene til det gode samarbejde

Jeg valgte at tage min praktik i NCC, da jeg havde hørt, det var et sted med gode forhold for praktikanter. Det var vigtigt for mig, at jeg kom ind et sted, hvor de havde prøvet at have praktikanter før, og at jeg ikke ville komme til at stå på sidelinjen og kigge på.

Praktikken er vigtig forberedelse til livet i byggebranchen 2 / 2 – Praktik hos entreprenøren burde være et krav – hvorfor?

En af de vigtigste pointer, og en ”stikpille”, som jeg åbner hvert semesters undervisning med, det er, at du som bygningsingeniør eller konstruktør skal have 100 dage som entreprenør som en del af din uddannelse.

Praktikken er vigtig forberedelse til livet i byggebranchen 1 / 2 – Træd ud af studielivet, til byggeriets liv

Entreprenørskab er ens, firma til firma, branche til branche. Det handler om at se løsninger, skabe effektivitet, tage imod udfordringer og ikke se alt som problemer.