NCCs blog

Her diskuterer vi emner som byggeri, fremtidens kontor, bæredygtighed, infrastruktur, studerende og den levende by. Vi tænker videre end vejen, svømmehallen, kontoret og broen, som vi bygger. Vi vil inspirere og skabe dialog med dig, som læser med. Nedenfor er de 10 seneste blogindlæg. Velkommen!

NCC har fokus på sunde materialer og sundt indeklima

I NCC har vi stor erfaring med at opføre byggeri, der skal DGNB-certificeres. Vi er glade for bygherrer, der tænker i bæredygtighed, og når vi bygger for vores egen enhed for ejendomsudvikling, NCC Property Development, er målet altid som minimum en guld-certificering

Vi skal bryde kønsmønstret allerede i folkeskolen

Jeg begår mig i en branche, som historisk er domineret af mænd. Ikke fordi der er nogen antipati mod kvinder, men simpelthen fordi størstedelen af medarbejderne tilhører faggrupper, som i overvejende grad har været repræsenteret af mænd.

Der er rigtig meget at lære endnu

Jeg søgte praktikplads flere steder, og havde nær sagt ja til en anden virksomhed, som havde et projekt, hvor der skulle bygges en vej med broer. Det var mest jord- og betonarbejde. Men så ringede de fra NCC og inviterede til en samtale.

En uforudset udvikling

Nogle måneder efter vores første, og foreløbigt eneste, møde i Young Advisory Board i Solna er gået, og vi er inde i en hverdag, som ingen af os kunne forudse. Der er vendt op og ned på de flestes arbejdshverdag, og vi er nødt til at tilpasse os og finde arbejdsmetoder, som fungerer, på trods af alt det der sker.

Tvunget til mere digitalt samarbejde – med opmuntrende resultater

I en måneds tid har vi nu arbejdet hjemmefra for at bryde corona smittekæden. De fysiske møder – interne som eksterne – er barberet ned til et absolut minimum. Det er en udfordrende situation for os alle sammen, men det er også en situation, der har positive sideeffekter

Kæmpe potentiale for renovering i Vestdanmark

Der er stort behov for renovering af den eksisterende bygningsmasse – Ikke mindst i de store byer i Vestdanmark inden for den almene boligsektor, der udgør mere end 20% af den samlede boligmasse. Renovering giver både bedre og ofte også mere moderne boliger, og så hjælper renovering af klimaskærmen på CO2-regnskabet.

Samfundsentreprenør i en coronatid

Det er længe siden, det var februar. Den sidste måned, hvor det var hverdag, og kendte mekanismer drev markedskræfter og økonomi i Danmark og i verden.

Jeg lærte mere på et halvt års praktik end på flere semestre på skolebænken

Når man som ingeniørstuderende skal i praktik, kan det være meget fedt at vide, hvad der egentlig forventes af én. Jeg havde ikke erfaring fra en byggeplads, så jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente, og derfor blev det i høj grad praktik-samtalerne, der afgjorde mit valg af NCC.

Tips til hvordan vi holder motivationen oppe fra hjemmekontoret

I denne tid oplever mange af jer sikkert, at rejser bliver aflyst, møder forsvinder i kalenderen, og arrangementer udskydes til et senere tidspunkt. Alt sammen forståeligt i lyset af coronavirus. Men kan vi tænke i alternativer, så vi fortsat holder motivationen oppe og får en dosis faglige og sociale vitaminer i løbet af dagen?

Jeg vil allerhelst være ude på en plads hvor der sker noget

Der er ikke to dage, som er ens. Det er noget af det, jeg er allermest glad for ved at arbejde i entreprenørbranchen. En arbejdsdag er forbi, næsten uden at man opdager det.