
På vores blog sætter vi fokus på mange forskellige sider af bygge- og anlægsbranchen. Vi ser indad og kigger ud. Vi skriver om alt det, vi brænder for; nybyggeri, renovering, anlæg, digitalisering, bæredygtighed, uddannelse og det gode arbejds- og kontorliv.
Byggeri med træ er spændende og imponerende, men det kan være svært at relatere til hverdagens byggeprojekter. Vi skal få gjort træbyggeri bygbart, så det bliver en naturlig del af vores daglige arbejde.
Jeg har arbejdet i byggebranchen i over 40 år. Først som tømrer, siden som bygningskonstruktør og som arbejdsleder i forskellige virksomheder. De sidste 23 år i NCC’s renoveringsenhed.
Lad os se det i øjnene. Et sundt og sikkert arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv. Det kræver først og fremmest nogle viljefaste ledere, der støtter op om sikkerhedsarbejdet, er tydelige i ord og handling, og som forstår, at den menneskelige bundlinje er mindst lige så vigtig som drift og økonomi.
Jeg har altid valgt at se udfordringer frem for problemer. Der er ikke noget, jeg ikke kan. Så til trods for min ordblindhed og min gymnasiale baggrund, valgte jeg mit drømmestudie: Bygningskonstruktør.
Jeg blev uddannet arkitekt tilbage i 2000, og har siden arbejdet som arkitekt i hele ti forskellige stillinger samt i en underviserstilling, som varede i fem år.
Aalborgenseren Hans Godballe er uddannet tømrer, men arbejdede kun i en måned i faget, før han kastede sig over uddannelsen til bygningskonstruktør. I dag er han produktionschef i NCC’s byggeenhed i Nordjylland.
Det var naturligt for mig at søge beskæftigelse hos NCC, da de er en af de førende virksomheder inden for byggeri og anlæg i Danmark med spændende og komplekse byggeprojekter. Jeg har altid været fascineret af, hvordan et byggeri tager form, og netop derfor var det oplagt for mig at være her, da NCC appellerer til mine ønsker om at videreudvikle mig inden for det felt.
I anledning af Kvindernes Kampdag har vores HR-direktør gjort sig nogle tanker om, hvor langt byggebranchen er kommet i forhold til ligestilling, og hvordan vi kan komme endnu længere.
En fejring af håndværket og en anerkendelse af de håndværksmæssige uddannelser og – ikke mindst – et kæmpe stort skulderklap til de dygtige unge mennesker, der stiller op til konkurrencen i deres fag.
Uden tillid og samarbejde vil byggebranchen fortsat opleve projekter, der går skævt, og som skaber splid og dårlige resultater for alle parter.