NCCs blog

Her diskuterer vi emner som byggeri, fremtidens kontor, bæredygtighed, infrastruktur, studerende og den levende by. Vi tænker videre end vejen, svømmehallen, kontoret og broen, som vi bygger. Vi vil inspirere og skabe dialog med dig, som læser med. Nedenfor er de 10 seneste blogindlæg. Velkommen!

Praktik i bæredygtighedsafdelingen med stejl læringskurve

Et praktikophold kan være både kedeligt, langtrukkent og uambitiøst, men mit praktikforløb i NCC’s bæredygtighedsafdeling er præcis det modsatte. Jeg har fået ansvar, indsigt i store projekter og muligheden for at øge min viden indenfor det bæredygtige byggeri

Lad os fokusere på helheden og tænke tværfagligt

Entreprenør og rådgiver er to helt forskellige roller, der kan lære meget af hinanden og løfte byggebranchen, hvis vi lærer at sætte os i hinandens sted.

Vi udvikler fremtidens ledere

I mit job som øverste ansvarlig for HR i Danmark, Norge og Finland, er det mit privilegium at arbejde med Medarbejdere, der udvikler sig hver dag og bidrager til, at NCC når målene.

Jeg brænder for at udvikle struktørfaget og skabe større faglig stolthed

Som elevansvarlig i byggerienheden i NCC, arbejder jeg meget tæt sammen med skolerne og har på én gang fokus på de unges ønsker og muligheder og byggebranchens behov for lærlinge og arbejdskraft.

Praktik i NCC’s VDC-afdeling har sat gang i en stejl læringskurve

Som studerende diplomingeniør skulle jeg finde et praktiksted, der kunne give mig praktisk erfaring med bygningsdesign. Og der var bare noget dragende ved de konkrete projekter, som NCC har gang i ude i den virkelige verden.

Skal det mon være kontoret eller byggepladsen – eller begge dele?

Det er ikke alle steder, man kan få det bedste af flere verdener – det har jeg dog fået, først som praktikant i projektledelsen og senere som studentermedhjælper i byggeledelsen af Kontorværket i Valby.

Kolleger, fleksibilitet og tillid fra ledelsen skaber en god arbejdsplads

Jeg havde en studiekammerat, der havde været i praktik i NCC’s renoveringsenhed, og da jeg stod med tilbud fra flere virksomheder, var det ham der sagde ”Tag NCC” – og det fortrød jeg ikke.

Efterbehandling af grusgrave fremmer biodiversitet

Modsat manges forventning har vi i råstofbranchen i mange år arbejdet målrettet med at fremme biodiversiteten i flere af landets graveområder. Den store indsats, der ligger bag, kan for nogen være svær at få øje på, fordi de naturtyper der giver de bedste forudsætninger for et mangfoldigt plante- og dyreliv, ikke altid ligner den ”pæne” version af opdyrket natur.

Jeg vil være hvor det sker på byggepladsen

Jeg studerer bygningsdesign med specialisering i energi og indeklima på Aarhus Universitet, og da det blev tid til at søge praktikplads, var der mange af mine studiekammerater der valgte at søge hos rådgivende ingeniører.

Arbejdet under knæhøjde er overraskende, udfordrende og spændende

Efter at jeg er begyndt at arbejde med forsyning og anlæg under jordoverfladen, har det overrasket mig, hvor spændende og udfordrende opgaver, der findes inden for forsyning