2 års rejse frem mod nul ulykker i NCC Råstoffer

Forretningsområdet Råstoffer i NCC Industry kan i dag fejre 2 år uden en eneste ulykke med fravær. Det er et imponerende resultat, som kommer af et stærkt engagement og en fælles indsats fra både ledere og medarbejdere.

Sikkerhed skal ikke bare handle om regler og påbud. Det skal være en naturlig del af arbejdet og en fælles vision. En rejse, hvor vejen til at forebygge ulykker er vigtigere end målet. Det er en af grundstenene bag NCC Råstoffers sikkerhedsarbejde.

”Man kan aldrig komme i mål med sikkerhed. Der findes ikke en målstreg. Målet flytter sig hele tiden. At styrke en sund og sikker arbejdsplads er nemlig en løbende proces, der kræver at alle byder ind, følger op og tager ansvar”, siger Michael Hansen, adm. direktør i NCC Industry A/S, Råstoffer.

Men selvom målet flytter sig hele tiden, så er der stadig god grund til at markere succeser og milepæle undervejs.

”Vi skal huske fejre vores sejre. Og 2 år uden ulykker er bestemt en af dem. Det er et resultat, vi har nået sammen, og som vi er meget stolte over”, siger Michael Hansen.

Gennemfør og følg op

Ifølge Helle Rømer, Arbejdsmiljøchef i Industry, har medarbejderne i Råstoffer også god grund til at være stolte af dem selv.

”Så flot et resultat kommer ikke af sig selv. Det kræver først og fremmest nogle ambitiøse ledere, der støtter op om sikkerhedsarbejdet, som er tydelige i både ord og handling, og som formår at delagtiggøre hele organisationen, så alle bliver en del af sikkerhedskulturen,” siger Helle Rømer.

Hun hæfter sig særligt ved, at kollegerne i Råstoffer er utroligt gode til at følge op. Hvis man ser noget, som ikke er i orden eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt, tager man fat om problemet og finder en løsning. Det sker blandt andet ved, at alle sager, som er blevet registreret i arbejdsmiljøsystemet Synergi, bliver gennemgået i fællesskab og fulgt til dørs.

NCC Industry, Råstoffer