Byggeriet af Danmarks største vandværk er i gang

Det forberedende arbejde er slut, og NCC kan nu komme i gang med at opføre HOFORs nye vandværk – Værket ved Regnemark.

Placeret i Bjæverskov mellem Ringsted og Køge, er arbejdspladsen allerede et livligt skue. Byggepladsen er etableret, medarbejdere fra HOFOR og NCC er rykket ind i skurbyen, og de kraftfulde maskiner er i fuld gang med gravearbejdet, der blandt andet inkluderer afrømning af muld og udgravning til den kommende byggegrube.

Samtidig er sanering og nedrivningen af det eksisterende byggeri i gang, ligesom NCC’s funderingsenhed, Hercules Fundering, udfører grundvandssænkning for at modstå vandtrykket, så længe gravearbejdet står på.

I skurbyen bobler humøret, og det er tydeligt, at der er et velkendt fællesskab og tæt samarbejde på tværs af faglighederne.

NCC er en af landets førende entreprenører inden for vandværksbyggerier og har gennem de seneste år samarbejdet med HOFOR om at renovere og nybygge Værket ved Søndersø og Værket ved Gevninge. Nu er turen kommet til Værket ved Regnemark, som er Danmarks største vandværk, der forsyner hovedstadsområdet med mere end 14 milliarder liter drikkevand om året.

”Det er en spændende opgave, og vi ser frem til at bygge videre på vores erfaringer fra vores seneste samarbejde med HOFOR. Realiseringen af store vandværksbyggerier kræver et tæt og velfungerende samarbejde mellem bygherre og de involverede faggrupper. Vi ser det derfor som en stor styrke, at vi kender hinanden så godt,” siger Andreas Beuck, projektchef i NCC Infrastructure, Beton & Anlæg.

Når udgravningen til byggegruben er færdig i marts, indleder Hercules Fundering piloteringsarbejdet og rammer intet mindre end 1721 pæle i jorden, der skal udgøre fundamentet for det kommende vandværk.

Effektiv planlægning

Projektets kompleksitet strækker sig ud over dets imponerende størrelse som Danmarks største vandværk; det involverer også en stram tidsplan. For at imødekomme udfordringen trækker NCC’s anlægsenhed på interne kompetencer i virksomhedens råhusdivision, der senere vil bidrage til insitu-arbejder, betonelementer og montage.

Da projektet samler et mangfoldigt team af mennesker med forskellige fagligheder, er der særlig opmærksomhed på arbejdsmiljø og sikkerhed samt planlægning og koordinering.

En dedikeret arbejdsmiljøspecialist er derfor tilknyttet på fuld tid, og en grænsefladekoordinator fra NCC deltager aktivt i møder med de forskellige faggrupper. Dette sikrer et detaljeret overblik over hele projektet og effektiv planlægning på tværs af alle faser af byggeprocessen. Og med masser af god energi ser holdet frem til at bringe Danmarks største vandværk til live og bidrage til den fremtidige vandforsyning i hovedstadsområdet.

Værket ved Regnemark