Farvel til efterårets praktikanter

Julen står for døren, og det betyder at NCC snart skal tage afsked med efterårets dygtige praktikanter.

Så kom dagen, hvor praktikanterne deltog i afslutningsdagen efter nogle spændende måneder hos NCC. Dagen begyndte med fælles morgenmad og herefter stod programmet på quiz, evaluering og flere interne oplæg om fremtids- og karrieremulighederne hos NCC.

De studerende, der har været i praktik, læser alle på en videregående uddannelse og mange af dem har brugt praktikforløbet som en mulighed til at opnå mere praktisk erfaring. Praktikanterne har repræsenteret flere af NCC’s forretningsområder og på afslutningsdagen fik de god mulighed for at mødes og udveksle erfaring og oplevelser.

Bastian Dyhrberg-Grandjean læser til diplomingeniør i Arktisk Byggeri & Infrastruktur på DTU. I sin praktikperiode har han været tilknyttet Papirøen på Christiansholm, hvor han har siddet med entreprisestyring. Bastian har været rigtig glad for sit praktikforløb i NCC, og har følt sig taget godt imod:
”NCC er rigtig gode til at tage sig af praktikanter. Man føler sig meget velkommen, og man får alt den hjælp, man har brug for,” fortæller han.

Mange af praktikanterne fortæller, at de har været glade for den praktiske erfaring, de har fået i forbindelse med deres praktikforløb. Og Bastian er enig – for ham har det været lærerigt, for en stund at skifte studiebøgerne ud med en praktikstilling på en byggeplads: ”Jeg har fået en anden forståelse af det at være på en byggeplads, fordi jeg selv har været ude på én nu. Det har givet mig mere indsigt i arbejdsgangen og hele produktionen derude,” siger han.

Spændende udfordringer og en masse ansvar

Også Niklas Djurhuus Zangenberg er glad for alle de erfaringer og oplevelser, som han tager med fra sit praktikophold i NCC. Til dagligt læser han til bygningskonstruktør på KEA og har også beskæftiget sig med byggeriet på Papirøen, hvor han har siddet med egenproduktion.

”Jeg har håndværksmæssig baggrund, hvor jeg kørte rundt for mit eget firma, så det har været spændende at være en del af sådan et mega-projekt,” fortæller Niklas. Han fremhæver også sin leder, som har været rigtig god til at udfordre ham og give ham masser af ansvar: ”Jeg har generelt et rigtigt godt indtryk af NCC. Jeg er blevet udfordret og har fået den mængde ansvar, der passede perfekt til mig,” uddyber han.

Praktikanterne er gode for NCC

Det er ikke kun de studerende, der nyder godt af et praktikophold hos NCC. HR Specialist Cecilia Lutsch oplever at praktikanterne kommer med gåpåmod og en masse lyst til at lære noget nyt – noget som også gavner NCC: ”Vores praktikanter er rigtig dygtige og kompetente. Og samtidig bliver vi, som virksomhed klogere på den nyeste viden fra uddannelsesstederne” fortæller Cecilia Lutsch.

Flere praktikanter fortsætter i NCC som studentermedhjælpere, når deres praktikperiode er afsluttet. Derfor kan et praktikforløb også betragtes som et vigtigt og godt rekrutteringsværktøj, fordi både praktikant og virksomhed får mulighed for at lære hinanden godt at kende.

Tak til alle vores dygtige praktikanter! Vi håber at I har haft et godt og lærerigt forløb i NCC – måske ses vi igen.