Overborgmester Lars Weiss (S) tager første spadestik til Nordøst Amager Skole

Overborgmesteren har taget første spadestik til ny skole på Amager

NCC har sat gang i byggeriet af en helt ny skole i gang på Holmbladsgade. Skolen skal rumme læring i dagtimerne og fritids- og foreningsliv resten af dagen

Endnu en skole skyder op i København. Denne gang er det børnene på Amager, der kan se frem til en spritny, tresporet skole med idrætshal.

”Skolebyggerier er et af NCC’s særlige kompetenceområder, og dette byggeri er et rigtigt godt eksempel. Her har vi samlet et stærkt hold, der sammen med bygherre har skabt en skole, der har åbenhed, bæredygtighed og gode læringsfællesskaber i centrum,” siger senior projektchef i NCC, Lars Bleg Jensen. ”Vi har overdækket byggepladsen til af et såkaldt Sitecover, som er et stort, stormsikkert telt, der blandt andre fordele begrænser støj- og støvgener for byggepladsens naboer.”

Skolen skal være rum for leg og undervisning om dagen med plads til 840 skolebørn. Om eftermiddagen og resten af dagen åbnes faciliteterne for fritids- og foreningslivet, så skolen også kan være til glæde for lokalmiljøet og københavnerne.

”I København er der virkelig gang i gravemaskinerne, når det gælder at bygge og renovere skoler. For få uger siden tog jeg første spadestik til skolen i Kødbyen. Nu skyder vi byggeriet af en ny skole på Amager i gang. Det glæder mig utrolig meget, at vi kan give børnene de bedste betingelser for leg og læring. Og samtidig er det en klar vision, at faciliteterne kan bruges til kultur- og fritidsliv efter skoletid og give værdi til lokalmiljøet”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Skolen ventes at stå færdig ultimo 2022, så eleverne kan tage den i brug i begyndelsen af 2023. Skolen er startet op i lokaler på Skolen på Amagerbro i august 2019, hvor der p.t. er to 0. klasser og én 1. klasse.

”Børn og forældre fra det nordøstlige Amager kan se frem til en topmoderne skole med gode rammer for leg, læring, kreativitet og fysisk udfoldelse,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

“Nordøstamager Skole får en idrætshal, der kan benyttes til mange idrætsaktiviteter. Skolen åbner sig i det hele taget op mod lokalområdet og byens aftenskoler. Det er amagerkanerne vel undt, og jeg ser frem til, at den nye skole står færdig”, udtaler kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde. 

For yderligere information kontakt venligst: 

Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC, tlf: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

NCC byder velkommen til den overdækkede byggeplads
Fornemmelse af teltets størrelse