NCC ruller asfaltmaskinerne ud på Midtjyske Motorvej

Trafikanterne på Rute 18 på Midtjyske Motorvej kan se frem til en bedre køreoplevelse.

Der er tryk på asfaltmaskinerne på Midtjyske Motorvej ved Give. Belægningerne på motorvejsstrækningen trænger til en kærlig hånd, og derfor er NCC’s store maskinhold nu i fuld gang med at udskifte den gamle, slidte asfalt.

Arbejdet udfører NCC for Vejdirektoratet, og projektet indebærer omkring 50.000 kvadratmeter asfalt.   

Udskiftningen af asfalt sker i begge retninger mellem rampeanlæg <7> Givskud og rampeanlæg <9> Give.

Sådan foregår arbejdet

Det er NCC’s asfaltfabrik i Kolding, der skal producere de mange tons asfalt, som skal ud på strækningen på den Midtjyske Motorvej. Forud for asfaltudlægningen har NCC’s fræserhold fræset den gamle asfalt af strækningen. Herefter vil den blive genanvendt i produktionen af andre typer asfalt.

Efter asfalten er fræset af, skal NCC udføre lokale reparationer i den underliggende belægning, inden den nye belægning er klar til at blive udlagt, og der kan påføres nye striber.

Når arbejdet er færdigt, kan trafikanterne se frem til en ny type asfalt på strækningen, som dels skal give en mere komfortabel køreoplevelse og ikke mindst reducere rullemodstanden. Og det er godt nyt for bilisterne i mere end én forstand, for mindre rullemodstand betyder nemlig også mindre brændstofforbrug.

Information til trafikanterne

Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside

Midtjyske Motorvej