NCC sætter kulør på veje og pladser

Blå, hvid, rød…NCC’s asfaltpalette har mange farver. Og den kulørte asfalt kan bidrage til både at fremme sikkerheden i trafikken og skabe dekorative veje og pladser.

NCC asfaltfabrik i Odense er en af de få produktionsanlæg i Danmark, der kan fremstille en hel palet af asfaltfarver. Farverne kommer i mange nuancer, og det gør den farvede asfalt til et af NCC’s nicheprodukter.

Til fremstillingen anvendes en speciel farveløs bitumen. Bitumen er et olieprodukt som klistrer stenene sammen og normalt giver asfalten sin karakteristiske sorte farve. Den klare, farveløse bitumen er derfor yderst velegnet til produktion af farvet asfalt. Men for at sikre den bedste farvekvalitet anvendes også specielle stenmaterialer, hvis farver er tilpasset den ønskede farve til belægningen.

Med den farvede asfalt åbnes blandt andet op for nye arkitektoniske muligheder, da de kulørte belægninger på gågader, torve og pladser kan bidrage til at skabe sammenhæng mellem materialerne i byrummet. Derudover kan den farvede asfalt anvendes til at fremme sikkerheden i trafikken ved at markere adskillelse mellem gang- og cykelarealer og kørebaner samt markere legeområder omkring skoler og daginstitutioner.

Rød asfalt ved RAGNAROCK i Roskilde
Rød asfalt ved Kolding Sygehus
Rød asfalt
Belllahøj Skole
Blå asfalt ved Bellahøj Skole
Hvid asfalt ved Kolding Sygehus
Hvid asfalt ved Kolding Sygehus