Nicolinehus har fået en skurby med stil og byens bedste udsigt

Livskvalitet og flot byggeri er kodeord for det markante boligprojekt Nicolinehus på Aarhus Ø. Det har smittet af på skurbyen, hvor over 100 håndværkere og byggeledere får deres daglige gang i de tre år byggeriet varer

Hvor tit ser man lige en skurby i tre etager med indvendige trappeforløb og et stort, lyst atrium, der indbyder til fælles fejringer og fredagshygge? Nok ikke så tit. Men på Nicolinehus har det fra starten været projektledelsens idé at skabe en skurby lidt ud over det sædvanlige.

”En skurby behøver jo ikke at ligne et materialeskur, og ofte bor vi lidt rodet og dårligt ude på byggepladserne. Jeg synes, vi skal bo lige så godt her som inde på kontorerne, og derfor ønskede vi en skurby, som vi kan være stolte af, hvor der er fedt at være og hvor vi gerne inviterer gæster indenfor,” siger projektdirektør Henrik Korr.

Fra tredje sal er der vid udsigt til havnebassinet, den øvrige skyline på Aarhus Ø, industrihavnen i baggrunden og byggegruben lige nedenfor. Flot bliver det, når solen står op og kaster ekstra glans over det hele.

Vinduer fra genbrugscentralen

Adgangen til skurbyen sker gennem noget så usædvanligt som en klassisk hvid hoveddør, der kunne sidde i en almindelig villa og indenfor strømmer dagslyset ind ad vinduer i mange forskellige størrelser og farver. Vinduerne kommer fra en genbrugscentral, hvor entrepriselederen Jonas Aabo Larsen har været på ’rov’. Taget består af en plastik-trapezplade, og hele atriummet er bygget på stedet i en trækonstruktion mellem de i alt 18 mandskabs- og kontorskure.

Jonas har tegnet det hele i en 3D model, og han synes resultatet er super vellykket:

”Vi har fået et dejligt lys over alt i skurene, selv på nederste etage. Skurbyen har jo en fantastisk placering, og vi kan fra atriet kigge på byggepladsen ”oppefra” - det giver et fantastisk overblik. Jeg synes, det siger meget om NCC som arbejdsplads, at vi tør udfordre normalen, og jeg glæder mig til at se, hvordan atriet vil blive brugt i det daglige og når der for alvor kommer mange mennesker i skurbyen.”

Kvalitet med sund økonomi

Normalt er bebyggelser med god beliggenhed og kvalitet lig med høj pris. Sådan er det ikke for skurbyen på Nicolinehus.

”For et beskedent beløb får vi 230 m2 ekstra skurby i form af det fine atrium, som forbinder kontorer, møderum og mandskabskure og samtidig skaber et fantastisk rum med mange funktioner og muligheder. Så det giver os nogle ekstra gode fysiske rammer og har desuden positiv signalværdi i forhold til gæster og kunder,” siger Henrik Korr og påpeger, at meromkostningen svarer til, hvad det vil koste at leje tre helt almindelige skure i hele byggeperioden.

I 40 måneder skal skurbyen være i funktion. På byggepladsen er ramning af pæle snart slut, mens jord og beton arbejdet er godt i gang. Allerede nu fornemmer man en hverdag, hvor atriet bliver et værested, hvor man mødes og måske slår sig ned i de møbler, Produktionsskolen har lavet af rå træpaller. Og hvem ved? Måske får Jonas også held til at lokke sine kolleger til at synge morgensang om fredagen.