NCC’s Hercules Fundering køber spritny rambuk på 90 tons

Ny maskine. Nye kræfter. NCC’s forretningsenhed, Hercules Fundering, udvider endnu engang maskinparken. Denne gang med den nyeste model fra Liebherr – En LRH200, der er den første af sin slags i verden.

Liebherrs nye rambuk LRH200 er netop kommet på markedet, og Hercules Fundering har købt den første model, der ind til videre er produceret. Der er tale om en gigantisk maskine på 90 tons, og som i fuld højde måler næsten 30 meter. Maskinen skal bruges til nedramning af pæle i jord eller havbund i forbindelse med de helt store funderingsopgaver.

”Vores nye rambuk kan håndtere de største pæle, som vi bruger til pæleramning. Den kan ramme alle standard jern- og betonpæle, også de helt store 45x45 pæle, der er op til 18 meter lange. Derudover er maskinen udstyret med en Junttan SHK 7/9 hammer med et faldlod på op til 9 tons,” siger Mads Aqqalu Katborg, produktionsleder i Hercules Fundering.

Perfekt til havne- og vandbygningsopgaver
Han fortæller, at maskinen hovedsageligt skal bruges til havne- og vandbygningsopgaver – lige fra store havneudvidelser og kajrenoveringer til færgelejer og kystnære anlæg. Maskinen har nemlig en rækkevidde på næsten ni meter, hvilket gør den i stand til at arbejde på land, mens den rammer pæle ned i havbunden. På den måde undgås også brugen af flåde (jack-up) eller anden platform i vandet til at transportere maskinen.

”Vi vinder flere og flere havneopgaver, og det er også et af vores kerneområder i Hercules. Med den nye maskine kan vi klare endnu flere komplekse rammeopgaver i store proportioner og dybder. Det sikrer os en stærk position i markedet,” siger Jesper Schack Fønss Back, direktør i Hercules Fundering.

Rambukken er netop leveret på byggepladsen Risskov Enghave i det nordlige Aarhus, hvor den skal indkøres og have monteret GPS-system fra Leica.

Derefter skal den store rambuk vise sit værd i København, hvor Hercules har indgået en aftale med Udviklingsselskabet By & Havn om en totalrenovering af havnestrækningen Langeliniekaj på Østerbro.

Læs mere om projektet: https://hercules.dk/nyheder/by-havn-indgaar-aftale-med-hercules-fundering-om-renovering-af-langelinie/
 

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, pressechef, +45 26152127, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.