NCC skal bygge Danmarks største vandværk for HOFOR

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har valgt NCC som hovedentreprenør på opførelsen af et nyt og tidssvarende vandværk mellem Ringsted og Køge – Værket ved Regnemark. Kontrakten har en værdi af 390 millioner danske kr.

NCC er en af landets førende entreprenører inden for vandværksbyggerier og har gennem de seneste år samarbejdet med HOFOR om at renovere og nybygge Værket ved Søndersø og Værket ved Gevninge. Nu fortsætter samarbejdet, og NCC skal med start til januar 2024 stå for renovering og nybygning af Danmarks største vandværk – Værket ved Regnemark. Værket forsyner hovedstadsområdet med mere end 14 milliarder liter drikkevand om året.

”Vi er utrolig glade for at have vundet opgaven. Store, komplekse vandværksbyggerier som Regnemark er et strategisk indsatsområde i NCC og taler derfor lige ind i vores forretningsmodel. Det giver os mulighed for at bringe vores kernekompetencer i spil og at kunne bygge videre på det gode samarbejde med HOFOR,” siger Flemming Carlsen, direktør for NCC Infrastructure i Danmark.

Storskala projekt
Projektet er en del af HOFORs storskala vandværksprojekt, som omfatter modernisering af i alt syv regionale vandværker, der skal forsyne hovedstadsområdet med blødgjort drikkevand. Værket ved Regnemark, som ligger nær Køge Å, blev opført i 1964. Det er nu det næste i rækken af HOFORs vandværker, der skal udskiftes med et nyt, tidssvarende vandværk med et centralt blødgøringsanlæg og dertil hørende nye drifts- og anlægsbygninger.

Aftalen mellem HOFOR og NCC er en hovedentreprise, der indgår som én ud af tre hovedentrepriser, som skal gennemføres sideløbende. Opgaven omfatter byggeriet af selve vandværket og de mange tilhørende bygge- og anlægsarbejder.

”Det er et storstilet projekt, og vi glæder os til at bygge videre på vores erfaringer fra de seneste opgaver, vi har udført for HOFOR. Store vandværksbyggerier kræver et tæt samarbejde mellem bygherre og de mange forskellige fagligheder. Vi ser det derfor som en stor styrke, at vi kender hinanden så godt. Det giver os de bedste forudsætninger for en god proces,” siger Bjarki Finnbogason, områdedirektør, Beton- og anlægsprojekter, NCC Infrastructure i Danmark.

NCC sætter arbejdet i gang til januar 2024 og forventer at have afsluttet projektet i 2026. Ordren er på ca. 390 mio. DKK og ordreregistreres under NCC Infrastructure i 2. kvartal 2023.

Illustration: HOFOR/PLH Arkitekter

For yderligere information kontakt venligst:
Pernille Kjøller, kommunikationspartner, Tlf.: 41378562, E-mail: perkjo@ncc.dk

NCC's pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

 

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.