Moderne boligbyggeri med udsigt til Aarhus Havn

Havneholmen er et lejlighedskompleks opført med inspiration fra hollandske pakhuse. De er bygget som boligblokke i varierende højder mellem fem og 13 etager og er et markant nyt byggeri i Aarhus’ nye bydel Aarhus Ø på havnen

397 lejligheder ved vandet

Alle boligerne er lejeboliger. Under de fem boligblokke og de tilhørende udenomsarealer er der etableret teknik- og depotrum, samt en stor parkeringskælder, som både beboere og offentligheden i øvrigt kan bruge.

Havneholmen er placeret på en ø og indlemmet af kanaler, så alle beboere har adgang til vand. De får dermed let ved at udnytte den tætte placering ved vandet i Aarhus havn. Beboerne har adgang til havnefronten og grønne haveanlæg.

Bæredygtigt byggeri

Bæredygtighed er tænkt ind i mange dele af Havneholmen. Der er anvendt miljøvenlige materialer med lang levetid og energieffektive installationer. Bygningerne er orienteret optimalt i forhold til dagslyset, der sammen med ventilation med varmegenindvinding bidrager til at skabe et godt indeklima i boligerne.

På Havneholmen har målet været at skabe boliger med mulighed for rekreation i trygge rum med meget begrænset biltrafik, og hvor man kan slappe af, nyde den gode udsigt til havneindløbet eller røre sig på vandet. Byggeriet skaber rammerne for, at mange århusianere kan leve et godt liv med en høj livskvalitet, fordi der er tænkt sundhed, livskvalitet og miljø ind i det liv, boligerne vil være rammen for.

Mangfoldighed på Havneholmen

Kombinationen af mindre toværelses lejligheder og store lejligheder på fem værelser vil være med til at give Havneholmen en mangfoldig beboersammensætning. Det er muligt for studerende at gå sammen om en bolig, samt børnefamilier og seniorer at slå sig ned i det udviklingsområde, Havneholmen er en del af, og som har fået navnet Aarhus Ø.

havneholmen_harbour_walk
Claus Haase Clausen

Projektudviklingsdirektør, NCC Building