I Danmark bliver 5-6 millioner m² veje hvert år vedligeholdt med overfladebelægninger. Løsningen er en vejbelægning, hvor et lag skærver lægges ned i et lag bindemiddel. Den er enkel, effektiv og kan udføres på mange slags underlag som asfalt, grus, beton, fliser og knust genbrug. Når belægningen er udført korrekt, er den med til at øge hele vejkonstruktionens levetid med op til 15 år og ofte mere – selv på stærkere trafikerede veje.
Alt tekst

Overfladebelægning - En stensikker løsning til dine veje og stier

En overfladebelægning er en fleksibel løsning, der kan udføres på utallige måder på mange typer underlag af varierende styrke. Den kan udføres med forskellige visuelle effekter ved bl.a. brug af perlesten, lys granit eller forskellige farvenuancer.

Metoden bag overfladebelægninger

Vores mange års erfaring betyder, at vi med stor sikkerhed kan fastlægge og udlægge den helt rigtige mængde bindemid­del og sten. På den måde sikrer vi et minimalt forbrug af stenmaterialer og dermed en attraktiv pris.

I tæt samarbejde med vores kunder, planlægger vi entreprisen, så vi sikrer mindst mulig gene for trafikken under udlægning.

Fakta om forløbet

Første trin i overfladebelægningen er en affejning af strækningen og en eventuel opretning. Når fundamentet er i orden, udlægger vi en specialbitumen, der er tilsat klæbeforbedrer. 

Herefter udlægges og kom­primeres stenmaterialet omhyg­geligt ved vibrationstromling med gummihjul – en metode, der sikrer, at samtlige sten får kontakt med bindemidlet og fastholdes. Derved opnår vi en høj slidstyrke og forhindrer overfladevand i at sive ned i belægningen. Det giver dig en holdbar løsning, der forlænger vejens levetid.

Et helt naturligt valg

Hos NCC ønsker vi at bidrage til, at branchens miljømæssige fodaftryk reduceres. Derfor har vi bl.a. udviklet en overfladebehandling, der erstatter miljøskadelige stoffer i bindemidlet med helt almindelig og ufarlig vegetabilsk olie som den rapsolie, der anvendes i køkkenet. Med ind­førelse af det rapsoliebaserede bindemiddel kan vi hvert år undgå, at over 150.000 liter terpentin belaster naturen og de medarbejdere, som dagligt ud­sprøjter bindemidler.