VDC og VR

Anvendelsen af ’Virtual Design & Construction’ (VDC) og ’Virtual Reality’ (VR) gør NCC til en ledende entreprenør inden for digitalisering og digital byggeri.

Hvorfor VDC?

VDC giver alle projektets parter langt bedre indsigt i byggeriet end hidtil, og VDC tilbyder dermed, såvel vores kunder som vores samarbejdspartnere, et væsentligt forbedret grundlag for at træffe vigtige beslutninger om byggeriets design.

Det helt grundlæggende i VDC er at alle projektets deltagere har adgang til den rette information på det rette tidspunkt. Det betyder opdateret information i realtid, hvilket gør os bedre til at forstå kundernes behov, og hvad der skal til for at realisere deres ønsker.

Hvad er VDC?

Samarbejde (Collaboration): Hvordan vi arbejder sammen med vores samarbejdspartnere på projekter, fx gennem anvendelse af NCC Projektstudie.

BIM (Building Information Modeling): Hvordan vi skaber og anvender information vha. digitale værktøjer, fx (4D) tidsplan visualisering, hulkoordinering, kollisionskontrol, mængdeudtræk m.fl.

Processer (Processes): Hvordan vi understøtter arbejdet inden for vores kerneområder som design-, produktion- og leverandørprocesser.

Målinger (Metrics): Hvordan vi måler værdien af vores indsatser.

Læs mere om hvordan NCC arbejder med VDC

vdc_square-72dpi

Det vi gør

Med VDC minimerer vi risikoen for vores kunder og for NCC. Det gør vi ved at planlægge, simulere og granske byggeriet digitalt under hele projekteringen samt under udførelsen. Derved minimerer vi risikoen for fejl og skaber en optimal udførelse, med fokus på bæredygtige løsninger, kvalitet og sikkerhed.

NCC anvender VDC til at håndtere digital information igennem hele projektets livscyklus. Først simulerer, forudsiger og analyserer vi projektet, og senere fortsætter vi i produktionsfasen med at udføre opfølgning, dokumentation og visualisering af projektets fremdrift og det endelige produkt.

“Med mere end 160 projekter, der anvender VDC til styring af byggefasen, er NCC ledende totalentreprenør på verdensplan, når det gælder udbredt implementering af VDC til forbedringer i opførelsen at bygge- og infrastruktur projekter”

- Professor Martin Fischer, Stanford University, 2014

mortenalsdorf
Morten Alsdorf

Head of VDC, NCC Building

p-oberg03_linkedin2
Per Öberg

Head of Digitalization & VDC, NCC Infrastructure