Byggeri i højden
At bygge i højden kræver en tungere struktur samt tykkere fundamenter. Højhuse skal være længere fra hinanden af gode grunde som privatliv, ventilation og dagslys. For at hjælpe til den grønne omstilling, er det oplagt at flere beboer bor tættere op af hinanden, hvilket netop er dét byggeri i højden bidrager med
.
.png)
Nicolinehus, Aarhus C
Nicolinehus er et bolig- og kontorbyggeri bestående af to trekantede blokke tæt anbragt sammen med forskudte terrasser – bygningerne er i op til 17 etager – med udsigt over kajen fra to retninger. Projektet indeholder 180 ejerlejligheder, 60 lejeboliger, som er bindeleddet mellem by og havn med sin placering. Det nyskabende kvarter med tæt beliggenhed til hav, skov og strand, får en markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande sælger mad og drikke, en større Føtex butik og andre småbutikker i stueplan. Der er også andre restauranter samt et område med pool og sauna, i alt inklusive fællesarealer 13.399 m2. I kælderen et fitnesscenter og 450 parkeringspladser i to etager inklusive depotrum, i alt 20.190 m2. Dette skal være med til at skabe kvalitetsbyggeri med fokus på liv og trivsel.
Du kan læse mere om Nicolinehus her

Tuborg Strandeng, Hellerup
De eksklusive boliger er fordelt over tre boligblokke i henholdsvis 12, 6 og 4 etager. Mellem boligblokkene etableres parkeringskældre samt cykel- og depotrum. Strandengen har en enestående placering – både inde og ude. Placeringen er tilbagetrukket fra larmen og fra centrum af København, men har samtidigt stadig en stemningsfyldt baghave med et lokalmiljø i Hellerup, som kun er 20-30 minutter væk på cykel til København med masser af kulturliv.
Boligerne bygger på en arkitektonisk grundidé med bærende vægskiver i facaden, der gør, at man kan indrette boligen helt efter eget ønske – for eksempel hvor køkken, bad og garderobe skal placeres.
Vil du vide mere om Tuborg Strandeng?

Hotel på Christianshavn
Ved Knippelsbro på Christianshavn i København ligger en stor seks-etages kontorejendom fra 1962 – blandt københavnere kendt som Ørkenfortet. Den kommende ombygning vil gøre bygningen helt anderledes imødekommende, så det gamle navn vil ikke længere passe. Der bliver føjet 5.000 m2 til den 25.000 m2 store bygning i form af en 7. etage, en udvidet stueetage samt en restaurant ud mod havnen. Sidstnævnte bliver offentlig tilgængelig ligesom den trappe, der bygges fra kajen op til den fredede Knippelsbro.
Læs videre om hvordan det gik fra kontor til hotel