Den karakteristiske bygning med den flere meter høje betonmur langs Torvegade er opført i årene 1957-1962, tegnet af arkitekten Palle Suenson og var oprindeligt hovedsæde for skibsværftet B&W

Fra kontor til femstjernet hotel, Christianshavn

Den gennemgribende renovering og ombygning vil give den fortlignende bygning en mere åben og imødekommende facade på Christianshavns nye hotel på Strandgade 7. Det sker blandt andet med en transparent tilbygning på bygningens betonbase, ligesom der kommer en ny bred trappe fra Knippelsbro til havnepromenaden og hotellets restaurant ved kajkanten

Ved Knippelsbro på Christianshavn i København ligger en stor seks-etages kontorejendom fra 1962 – blandt københavnere kendt som Ørkenfortet. Bygningen fik navnet på grund af sin store betonmur ud mod Torvegade.

Siden blev den hovedsæde for Privatbanken, der blev til Nordea, som overtog bygningen i 1993 og som har haft til huse på adressen frem til efteråret 2017.

Den kommende ombygning vil gøre bygningen helt anderledes imødekommende, så det gamle navn vil ikke længere passe.

Nyt hotel centralt i København

Det kommende hotel vil samtidig forbinde Knippelsbro med havnen via en offentlig tilgængelig trappe.

Det nye hotel åbner med 394 værelser i 2021.

Der bliver føjet 5.000 m2 til den 25.000 m2 store bygning i form af en 7. etage, en udvidet stueetage samt en restaurant ud mod havnen. Sidstnævnte bliver offentlig tilgængelig ligesom den trappe, der bygges fra kajen op til den fredede Knippelsbro.

”Restauranten kommer til at styrke havnelivet, og trappen skaber bedre forbindelse i havneområdet for gående.