Træ er et fantastisk materiale med mange gode egenskaber - både i forhold til konstruktioner og til at skabe et sundt og rart indeklima – Lysningen. Foto: Anette Roien

Vi bygger i træ – og øger konstant vores kompetencer, viden og erfaring med træbyggeri fra projektering til udførelse

Interessen for at bygge i træ er enorm, og som entreprenør glæder vi os over de spændende projekter, vi nu er i gang med, hvor træ spiller en helt afgørende rolle. Fra smukke træfacader over synligt træ i indretningen til byggerier med bærende konstruktioner i træ

NCC’s kompetencer inden for byggeri og anlæg spænder bredt. Sammen kan vores enheder klare projekter af en størrelse og en kompleksitet, som kun få danske entreprenører har ressourcerne til.

Det gælder også træbyggeri. Det er vores mål at være blandt de førende entreprenører, når det gælder opførelse af store, komplekse træbyggerier. Både når det gælder planlægning og styring af byggeriet og når det handler om at uddanne og træne vores egenproduktion til montering af bærende konstruktioner i træ.

Vi udvikler kompetencerne inhouse

Man bygger anderledes, når man bygger med træ som bærende konstruktion, sammenlignet med traditionelt stål- og betonbyggeri, og fordi det er nyt i Danmark at bygge højt i træ, så er den type træbyggerier stadig for de få.

Disciplinen at opføre større byggerier i træ er ny i Danmark men velkendt i NCC, fordi vi som nordisk koncern kan trække på egne erfaringer fra både Norge og Sverige med eksempler som kontorbyggerierne Valle Wood i Oslo, Magasin X i Uppsala og det seneste Habitat 7 i Göteborg.

I NCC ønsker vi at kvalificere vores egne håndværkere til at arbejde med træ, ligesom vi gennem vores eget Wood Academy uddanner vores ingeniører og konstruktører løbende.

Vores mange håndværkere uddannes til også at kunne arbejde med træ, herunder CLT-elementer, så vi kan bygge med de bedste materialer til enhver opgave, og så vi sikrer tilstrækkelig viden og erfaring inhouse, så vi kan gennemføre store, komplekse træbyggerier.