Lendager Arkitekter ApS

Tårne af træ i Aarhus

Aarhus skal have landets højeste byggeri i træ, der består af tre kontortårne; et på 78 meter med 20 etager og to tårne på 27 meter med hver seks etager.

De tre tårne får rundede facader ind mod det grønne landskab mellem husene og flade facader mod nabogaderne. Tårnene bindes sammen af gangbroer så der skabes forbindelse på tværs af byggeriet.

Byggeriet flankeres af Gåslangen, der er en fodgængerbro, som forbinder Jægergårdsgade med Kulkranbroen.

Kontorfællesskab, butikker og caféer

De tre tårne indeholder kontorlejemål eller kontorfællesskaber, hvor en etage som udgangspunkt er et lejemål. I stueetagen placeres der erhvervsarealer til butikker, caféer eller showrooms med udgang til udearealer. Stueplan udføres som en dobbelthøj etage med indskudte dæk.

En fælles kantine på 6.-7. sal i Tårn 1 i forbindelse med tagterrasser på tagene af Tårn 2 og Tårn 3. På øverste etage i Tårn 1 bliver der indrettet en restaurant. Derudover vil der på øverste etage være fælles møderum og lounge.

Træ, genbrug af vindmøllevinger og affaldstekstiler

En af ideerne med byggeriet er at erstatte beton og stål med træ, hvor det er muligt. Ud over træ, arbejdes der også med alternative løsninger, som at bruge gamle vindmøllevinger til solafskærmning, anvende affaldstekstiler til lyddæmpning og benytte genbrugs- og fejlproducerede vinduer til facaden.

Trae-web-34-800x1123