Facaden på parkeringshuset ved Herlev Sygehus er udført i strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze nuance, som harmonerer med facaderne på hospitalets øvrige nybyggeri.

Smart, enkelt og fleksibelt p-hus – nu også med bærende konstruktioner i træ

Vi er eksperter inden for p-huse udført i stålkonstruktioner – Vores p-hus er på én gang transparent, trygt og solidt. Det gælder både for brugerne i det daglige, når de bevæger sig rundt i huset, og når vi taler for eksempel brandsikkerhed. Og nu kan vi også tilbyde et parkeringshus i træ.

Vores p-hus koncept går i al sin enkelhed ud på, at huset er opført som et stålskelet med armerede og betonfyldte stålsøjler og betondæk. Den transparente facade er udført i strækmetal i aluminiumsplader, der vender forskelligt og på den måde skaber en flot effekt

Parkeringshuset består af en basismodel, som er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet. Det er resultatet af ti års rejse sammen med gode samarbejdspartnere, arkitekterne Holscher Nordberg og rådgiveren KI Ingeniører. Første p-hus efter konceptet var det store p-hus ved Herlev Sygehus, siden kom Tobaksbyens p-hus i Søborg og p-huset ved Egedal station.

Fremtidens p-hus er måske midlertidigt

”Det er et koncept, som er grundigt gennemtænkt, og som vi er meget stolte af,” siger Jesper Gaarde, produktionsdirektør i NCC. ”Vi har udviklet et koncept til parkeringshuse, som ikke bare er økonomisk konkurrencedygtigt – både i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse. Huset er designet til adskillelse, så det er muligt at genanvende materialerne eller sågar flytte huset til en anden placering.”

Vi tilpasser parkeringshuset til de aktuelle behov

Der er mange overvejelser at gøre, når der skal planlægges et parkeringsanlæg. Overvejelser, der vil få indflydelse på anlæggets størrelse, udformning og placering samt sætte rammerne for den økonomi, som vil være i forbindelse med anlæggets opførelse og drift.

Med NCC som den rådgivende entreprenør får du gennem planlægningsfasen optimeret parkeringsanlægget i forhold til dit behov.

 • Hvor mange parkeringspladser skal anlægget rumme
 • Hvordan er parkeringsbehovet hen over døgnet
 • Hvordan påvirker parkeringsanlægget lokaltrafikken
 • Hvad er den rigtige tekniske løsning for parkeringsanlægget, p-kælder eller p-hus
 • Hvad bliver din total økonomi for parkeringsanlægget

Få den rigtige tekniske løsning af dit parkeringsanlæg

Med NCC's store kompetencer indenfor totalentrepriser samt erfaring med parkeringsanlæg, vil vores rådgivning i planlægnings- og byggefasen indeholde:

 • Valg af tekniske løsning samt rigtig dimensionering heraf
 • Maksimal brug af standardløsninger og standardkoncept
 • Optimering af antallet af parkeringspladser
 • Optimering af anlægsøkonomi samt byggeprocessen og tiden

NCC håndterer hele projektforløbet professionelt

Med NCC som partner gennem hele projektforløbet, opnår du en sikkerhed for at parkeringsanlægget bliver opført så det er designet til behovet, og der vil undervejs være taget stilling til:

 • Gener for omgivelserne
 • Anlægs- og driftøkonomien
 • Reduceret anlægsperiode
 • Myndighedsgodkendelse

Der er derfor flere fordele ved at involvere NCC i hele projektforløbet, så vi sammen kan finde frem til om dit behov er en p-kælder, terrænparkering eller et p-hus.

Tobaksvejen_1
P-hus_NCC-09_lille
Parkeringshus, Egedal Kommune Foto/illustration: Anne Marie Holt Christensen, COOP Danmark