Facaden på parkeringshuset er udført i strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze nuance

Elegant parkeringshus ved Herlev Sygehus

Parkeringshuset er med 11 forskudte dæk fordelt på fem etager mod nord og seks etager mod syd, det rummer 524 parkeringspladser til fri afbenyttelse og er placeret syd for hospitalets nye Akuthus

Facaden på parkeringshuset er udført i strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze nuance, som harmonerer med facaderne på hospitalets øvrige nybyggeri. Ved at vinkle og forskyde strækmetalpladerne gives der en levende facade, der opleves forskelligt fra forskellige vinkler.

Det nye parkeringshus er opført syd for hospitalets nye Akutsygehus og er omgivet af grønne områder.

Parametrisk design

Designet er blevet til ved samprojektering mellem Mangor & Nagel og NCC med inddragelse af parametrisk design, som er en metode der hviler på en række algoritmer, regler og parametre, som gør det muligt at optimere byggeprojekter.

”Med parametrisk design kan vi optimere arealet af p-kælderen planlægge cirkulationen i p-huset, så søgningen efter p-pladser bliver markant forbedret,” siger Klaus Iversen, der er senior produktionschef i NCC Byggeri Øst, Beton & Råhus.

Sammenlignet med en traditionel manuel udlægning af p-pladser er det med metoden muligt at generere mange løsningsforslag inden for kort tid, hvilket gør det muligt at optimere antallet af p-pladser og afprøve forskellige disponeringer, der kan gøre et p-hus så velfungerende for brugerne som muligt.

Designet til adskillelse

Huset er designet sådan, at det samles med bolte. Dermed er det nemt at skille ad igen, når tiden til at fungere som parkeringshus måske en dag slutter.