Sorgenfrivang II, Virum

Renovering af 429 almene boliger fordelt på 3 blokke bl.a. med omfattende facadeudskiftning, der giver en markant bedre isolering, hvilket er med til at reduceres boligernes energiniveau med op til 66 %

Renoveringen omfatter efterisolering af facader udskiftning af altaner, elevatorer samt renovering, brandsikring og facadelukning af opgange. Udskiftning af tage og taghuse samt etablering af solcelleanlæg på tage.

Renovering af alle køkkener, badeværelser, vand- og varmeinstallationer, afløb, elinstallationer og hoveddøre i boliger. Udskiftning af vindues- og dørpartier i glasgange og reception. Renovering af udearealer. Alle tiltag er tænkt som en del af en bæredygtig helhedstanke, hvor energioptimering, brugsværdi og fællesskab er i fokus.

Udfordret af vejr og højde

Det har været en god oplevelse med spændende udfordringer for NCC’s renoveringshold. En særlig udfordring ved renoveringen af de tre 14-etager høje bygninger har netop været højden. Det kræver særlige sikkerhedsforanstaltninger, og samtidig er der en logistisk udfordring i at skulle renovere så mange boliger med begrænset plads omkring, på en måde der både gav en effektiv byggeplads og tog hensyn til beboernes behov.

Billeder efter renovering:

Se en kort film om renoveringen af Sorgenfrivang

Erik Vibe Pedersen

Sektionsdirektør, Renovering, NCC Building Nordics