Kaktustårnene består af tre boligtårne med 418 ungdoms- og 110 hotellejligheder

A Place to i Esbjerg

NCC har udført råhusarbejdet i forbindelse med opførelse af tre punkthuse i henholdsvis 8, 10 og 19 etager (23, 35 og 57 meter)

Konstruktionen bestod af en cirkulær in-situ støbt trappekerne, der blev klatret op med hydraulisk løft. Indeni kernen blev cirkulære betonelementvægge og -trapper monteret. I facaden blev betonelementsøjler monteret, og etagedækkene blev udføret med betonelementdæk (SL-dæk).

Tårnene indeholdte 418 private ungdomsboliger i forskellige størrelser. I det højeste tårn, på 57 meter, blev der etableret 110 hotellejligheder samt en restaurant og skybar med ruder fra gulv til loft på den øverste 17.-etage, hvorfra man får en 360 graders udsigt over byen, havnen, Vadehavet og Ho Bugt med Skallingen og Vesterhavet.

Mellem de tre tårne blev der anlagt indbydende fælles grønne områder til ophold og aktiviteter både for beboerne i ungdomsboligerne og andre unge miljø, som indbyder til fællesskab.

Karakteristiske altaner i stål

Hvert tårn blev opført omkring en sekstenkantet klimaskærm, der går lige op og ned og har en kerne med elevatorer og trapper i midten og en rund gang med indgang til ungdomsboligerne.

Det karakteristiske ydre kommer fra altanerne i stål, der drejer sig om huset for hver etage. Mens forskydningerne i etagerne visuelt giver variation i facaden, tager de samtidig pusten af vinden, så beboerne kan opholde sig på altanerne.