Renovering af almene boliger i Albertslund Syd for BO-VEST og Vridsløselille Andelsboligforening

NCC har udført renoveringen af 503 gårdhuse. Gennem renoveringen blev gårdhavehusene energioptimerede og bragt op til nutidens boligstandard.

I sommeren 2019 afleverede NCC de sidste af 493 gårdhuse i Albertslund Syd efter en tre år lang renoveringsproces. Undervejs blev der skabt så godt flow i produktionen og fælles fodslag mellem egne håndværkere og underentreprenører, at det lykkedes NCC’s renoveringssektion at optimere produktionen, så de kunne aflevere fem boliger om ugen uden mangler og uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

”Vi oplevede et rigtig godt samarbejde på projektet, både med bygherre og rådgiver og vores håndværkere imellem,” siger direktør i NCC Renovering, Dennis Nielsen. ”På den måde lykkedes det at afslutte opgaven et halvt år før tid til stor glæde for beboerne.”

Med renoveringen bliver gårdhavehusene energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering vil give hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Renoveringen giver området et løft

I 1960’erne blev der i Albertslund Syd opført 1.005 gårdhuse, fordelt på tre afdelinger. De første er blevet renoveret, og nu gælder det boligerne i afdeling 4 Nord og 4 Syd, i daglig tale kaldet VA4 Syd og VA4 Nord, der samlet omfatter 505 gårdhuse. Kvartererne, der skal renoveres, ligger alle syd for kanalen: I syd er det Ørnen, Spætten, Hanen, Duen, Ravnen, Uglen og Svanen. Kvartererne i Nord omfatter Hjulet, Ankeret, Nøglen og Vægten.

Beboerne genhuses under arbejdet, der går i gang ultimo februar og forventes afsluttet i juli 2023. Herudover er der en betinget kontrakt på opdelte boliger på cirka 64 mio. kroner, som forventes udført inden for samme tidsplan som gårdhavehusene.

VA4_drone_2