En stor del af området bliver en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum

Budolfi Plads i hjertet af Aalborg

Budolfi Plads er blevet omdannet til et imødekommende bymiljø og en destination for byens borgere og besøgende. En stor del af området er blev til et attraktiv, grøn plads, der har medvirket til at binde gågaderne sammen

Pladsen blev etableret oven på en offentlig tilgængelig p-kælder, og i kanten af pladsen blev der etableret butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

Der blev opført 31 boliger, der varierer fra 90 kvadratmeter til 180 kvadratmeter, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv. Desuden blev der etableret en stor ny Rema 1000.

Boliger, butikker og p-kælder

Projektet omfattede nedrivning af Nordea-bygningen, samt det eksisterende parkeringsdæk og dagligvarebutik. Herefter blev der opført en ny dagligvarebutik Rema 1000, erhverv, boliger, kælder og nyt parkeringsareal under dæk. Der blev etableret en grøn plads oven på parkeringsarealet.

Byggeriet blev opført af et konsortium bestående af: NCC Danmark A/S, Udviklingsselskabet Viben A/S og Rema Butiksudvikling A/S med følgende rådgivere: Kjaer & Richter A/S, byMUNCH, by- og landskabsdesign og Baslev rådgivende ingeniører A/S, som NCC står i spidsen for