Fyrtårnet, Østerbro

Opførelse af en 48 meter høj beboelsesejendom med i alt 15 etager højhus og en seks etager vinkelformet sidebygning.

Boligareal i alt 10.000 m² og 4.000 m² parkeringsanlæg under boligerne.

Et frækt skrånende tårnhus og springende altaner og karnapper i en kåbe af skifer blæser på traditionerne og skaber enestående bomiljø.

Det selvbevidste mesterværk Fyrtårnet er tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og ligger i den nye, eksklusive bydel ved Amerikakaj på Østerbro. Byggeriet indeholder 89 meget individuelle luksusboliger med et unikt lysindfald. Fra mange af lejlighederne har man en imponerende udsigt over sundet, historiske arealer og Københavns tage, kupler og spir.

Tårnhuset er med sit karakteristiske skrånende snit og sine 48 meter et fyrigt vartegn for bydelen. En flot kontrast til det 62 m høje "Kobbertårn" mod nord .Det nye tårn adskiller sig dog klart fra det eksisterende tårn i både facon og materialer. Den tilstødende lavere bygning er vinkelformet i sin grundplan og kommer sammen med en ældre, eksisterende bygning til at udgøre en karré mellem Kalkbrænderihavnsgade og Dampfærgevej. Vinkelhuset byder på springende altaner og karnapper.

Byggeriet blev projekteret i tæt samarbejde med NCC's egenproduktion, så lette og billige, men også kvalitetssikre løsninger blev anvendt.

Udførelsen stillede store krav til planlægningen af byggeriet, da der ikke var plads uden for den rammede spuns som samtidig var sokkellinje.