Gladsaxe Company House

Danmarks første kontorhus med DGNB-Platin certificering.

Gladsaxe Company House er et flerbrugerhus, hvor der i en kombination af bæredygtige materialer, fleksible arbejdsområder og tekniske løsninger er skabt et sundt miljø - både ude og inde. Bygningen blev tildelt DGNB-Platin certificering som den første i Danmark på grund af sin holistiske tilgang til bæredygtighed og ved i praksis at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud.

Indgangspartiet, genbrugstræ fra tribunerne på Lyngby Stadion og den lodrette plantevæg præger atmosfæren. Det sætter den grønne dagsorden, når man træder ind ad døren.

DGNB-Platin er det højeste niveau, man kan opnå inden for grøn, bæredygtig certificering. Gladsaxe Company House modtog prisen på grund af sin høje imødegåelse af alle krav til bæredygtighed; miljømæssige, økonomiske, sociale og dem, der vedrører funktionalitet, proces og teknik. Det er ikke kun energiforbrug og materialer, der analyseres, men også indendørs komfort og klima, det kunstneriske miljø og den rumlige fleksibilitet. Som en del af certificeringen byder bygningen også på et specialdesignet kunstværk lavet af en lokal kunstner, til glæde for både medarbejdere og besøgende.

Bæredygtige materialer

Bæredygtige materialer spiller en vigtig rolle i bygningen. Byggematerialer og komponenter er valgt, således at de kan skilles ad og genbruges efter nedrivning eller dekonstruktion.

I Gladsaxe Company House er der anvendt en mekanisk samling af dele, hvor skruer erstatter lim og bolte erstatter svejsning. Det betyder, at bygningen kan skilles ad og delene genbruges. På længere sigt er der lavet en plan for fremtidig tilpasning, nedrivning og demontering, hvor de vigtigste karakteristika for alle komponenter er specificeret - herunder eventuelle sundhedsrisici, der kan være forbundet med sådanne tiltag.

90% af det træ, der er anvendt, er FSC-certificeret. De resterende 10% er regenereret tømmer og genbrug fra andre byggepladser. Genbrug er en vigtig proces i bygningens livscyklus. Overskydende materiale fra forskallingssæt, reklameskilte og paneler fra byggepladsen er blevet genbrugt i stedet for at brænde det. En stor del af affaldsmaterialet fra byggeprocessen blev genanvendt i for eksempel pressede spånplader.

Energi

På grund af den "Y" -formede bygning, er alle skriveborde placeret i umiddelbar nærhed af facaden. Dette minimerer behovet for kunstigt lys. 12% af bygningens energibehov dækkes af 208 solpaneler monteret på taget, og som dækker et areal på 311m2. Alle elevatorer er monteret med konvertere, som genbruger den overskydende energi, der skabes, når der bremses.

Vand

For at opfylde de kommunale vandafledningsregler, er Gladsaxe Company House forpligtet til at opsamle så meget regnvand som muligt på stedet, før det afledes videre til det offentlige kloaknet. To tredjedele af det regnvand, der falder på området omkring Gladsaxe Company House absorberes af den udendørs beplantning og omdirigeres til absorptionsbede og lokale vandbassiner.

Sundhed og sikkerhed

I Gladsaxe Company House har vi reduceret anvendelse af miljøskadelige materialer. Bygningen har et meget lavt indhold af formaldehyd, Hvis der er anvendt lim, maling og bindemidler, så er disse certificerede produkter uden indhold af VOC (Volatile Organic Compounds).

Company House® konceptet er et veldefineret koncept for et flerbrugerhus, hvor de praktiske, økonomiske og retlige forhold er dokumenteret og testet i praksis. Gladsaxe Company House kombinerer det bedste inden for bæredygtighed med de bedste inden for arbejdsmiljø og er et bevis på, at det er muligt at opnå den højeste standard for bæredygtighed med tanke på energiforbrug, ressourceanvendelse og sociale aspekter til en overkommelig pris.

Gladsaxe Company House har ud over de standarder for, hvad definerer bæredygtigt byggeri ekspertise i Skandinavien. Som et resultat, denne bygning er en milepæl grønt byggeri for de nordiske regioner.

Fakta

  • Bygherre: Pension Danmark
  • Udvikler: NCC Property Development A/S
  • Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Effekt
  • Totalentreprenør: NCC Construction A/S
  • Brutto areal: 15.393 kvm
  • Energimærke: A
  • Certifikater: DGNB Platin