NCC bygger delevenlige lejligheder på Gøteborg Allé i Aarhus

Moderne boliger der kan deles

NCC opfører som totalentreprenør 235 lejeboliger til studerende og små familier på Gøteborg Allé i Aarhus. Byggeriet henvender sig især til unge, der ønsker en moderne bolig, men har brug for at dele huslejen.

NCC opfører som totalentreprenør 235 lejeboliger til studerende og små familier på Gøteborg Allé i Aarhus. Byggeriet henvender sig især til unge, der ønsker en moderne bolig, men har brug for at dele huslejen. 

Projektet består af 17.500 kvadratmeter bebyggelse og omfatter foruden boliger også café og fælles gårdmiljø. Det opføres for KONstruct på vegne af selskabet Gøteborg Allé 7 Aps. Størstedelen af lejlighederne bliver under 75 kvadratmeter og de fleste har to separate værelser og et fælles køkken og opholdsrum. Byggeriet gik i gang 1. september 2018 og forventes færdigt i sommeren 2020.

Bebyggelsen er placeret på grunden, hvor Sygeplejeskolen tidligere havde til huse. Denne bygning skal nu rives ned, og det sker hen over sommeren. Boligerne får Aarhus Skøjtehal som nabo og ligger ved siden af Grundtvigs Hus Kollegiet og Christiansbjerg Kollegiet.

Tager højde for de unges behov

Den nye bebyggelse bliver beklædt med zinkfacader, tagene bliver flade, og ovenpå flere af de forskudte bygninger vil der blive etableret grønne taghaver. Alle lejligheder har altan, der enten vender ud mod vejen eller ind mod et fælles gårdmiljø. At lejlighederne henvender sig primært til unge, fremgår også af at der er valgt gode og robuste løsninger for f.eks. gulve, køkkener og badeværelser. Desuden tager designet højde for de behov, mange unge har i hverdagen. Det gælder bla. attraktive udearealer, overdækkede cykelstativer, Wi-Fi i alle lejligheder og dørtelefon med direkte adgang til beboerens mobiltelefon.

Hvert år får Aarhus omkring 4000 nye indbyggere. I området omkring Gøteborg Allé ligger der i forvejen flere kollegier, men her er ventelisterne lange, hvilket også gælder adgangen til små og mellemstore boliger i øvrigt er i Aarhus. Derfor vil de nye lejligheder være med til at imødekomme efterspørgslen på boliger, ikke mindst til de mange studerende der hvert år kommer til byen.