Illustration: RasmusRasmus

Nu udføres første etape i havneprojektet Kabelbyen

Nyt kontorhus på Middelfarts gamle Trafikhavn

De tre kontor- og erhvervsbygninger på havnefronten skal blandt andet skabe plads til vokseværk hos bygherren, familiekontoret Selfinvest, samt deres operationelle selskab, United Shipping & Trading Companys (USTC), egne medarbejdere.

Projektet er udviklet i tæt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og NCC med tidlig involvering. Byggeriet udføres i partnering med fælles risikopulje.

Bygningerne er designet med fokus på indpasning i lokalområdets havnemiljø med respekt for eksisterende byggeri.

Kontorbygningerne er disponeret som flerbrugerhus med fokus på fleksibel indretning. Derudover stort fokus på indeklima og gennemtænkte løsninger.

Byggeriet skal også tiltrække eksterne virksomheder til lejemålet, med fælles faciliteter som opholdsarealer, mødelokaler, og kantine med eget produktionskøkken.

Nyt liv til havnefronten

Projekt er på 12.381 m² kontorer med ca. 800 arbejdspladser og 6.935 m² 2 etagers kælder og p-anlæg til 126 biler og teknikrum. Projektet opføres som 3 bygninger – kaldet Hus 1, Hus 2 og Hus 3. i hhv. 6, 7 og 5 etager, sammenbundet af en fælles stueetage samt en gangbro i 2. sals højde som forbindelse til eksisterende hovedkontor, Turbinehallen.

I stueetagen i Hus 1 kommer der en kaffe- og vinbar, med offentlig adgang så områdets øvrige brugere også får adgang til baren og medvirke til at skabe et attraktivt byrum på havnen.

På de omkringliggende udearealer vil der blive etableret parkeringsarealer, gårdrum mellem bygninger og promenadearealer.

Bygningen har solceller og sedum på taget og hele byggeriet klassificeres efter miljøcertificeringssystemet DGNB på niveau Guld med Hjerte og opført efter lavenergiklasse BR18.

Kabelbyen på havnen i Middelfart.