Nyt plejecenter for plejekrævende og demens beboere

Krebsehusene - der er blevet opført 104 plejeboliger til Esbjergs seniorer i Gjesing, Esbjerg N

Krebsehusene er et trygt og moderne plejehjem for seniorer med særlige behov og for beboere med demens i Esbjerg Kommune.

Plejecenteret består af et sammenhængende bygnings-kompleks i henholdsvis fire og fem etager, samt en delvis parterre/kælderetage.

Byggeriet er opdelt i tre mindre bygningsafsnit, der bindes sammen af en mellembygning. Stueetagen rummer centerets hovedindgang, fælles centerfaciliteter for beboere og lokalområdet, samt personalefaciliteter.

Bygningens øvrige etager rummer 104 boliger, fordelt på fire plan. På hver etage danner de tre bygningsafsnit mindre boenheder til 8-9 beboere.

Boligerne er grupperet omkring fælles spise- og opholdsarealer i midt i boenheden, hvorfra der også er udgang til, delvist afskærmede fællesaltaner/terrasse.

De tre boenheder er bundet sammen af fælles trappe og elevatoradgang, køkken og personalefaciliteter, er placeret i bygningskompleksets midte.

Omfanget af råhusarbejderne

Råhusarbejderne omfatter jord- , kloak- og insitu-beton-arbejde, betonelementleverance og -montage, indvendig og udvendig murerarbejder, konstruktionsstål- og smede-arbejde indeholdende ståltrapper, værn og rækværker mv. samt levering og montering af præfabrikerede badekabiner.