Byggeriet bliver opført i tre forskudte etager og med indgange fra alle sider. Det legende, inviterende udtryk vil gøre, at bygningen bliver integreret i de grønne omgivelser og den vil med sin åbne struktur byde byens borgere indenfor, hele dagen og hele året rundt.


NCC skal bygge ny spændende multi-skole i Brande

Den nye skole i Brande er anderledes end de fleste, for udover at være et læringssted er den hele byens hus og rumme faciliteter som bibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, dagpleje og tandpleje samt musik- og ungdomsskole

Byggeriet får en unik placering midt i byens grønne kile og ideen er at skabe et mangfoldigt og levende samlingspunkt for hele byen – på tværs af alder, køn og behov.

”Vi har stor erfaring i at bygge skoler i NCC, men denne skole er noget ud over det sædvanlige. Det er et meget ambitiøst og visionært projekt, som vi glæder os til at skulle i gang med,” siger direktør Mogens Nielsen, NCC Building Vest.

Skolen rummer 650 elever fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling. Klasselokaler og læringsrum, tager individuelle hensyn f.eks. til kreativ leg, fordybelse eller børn med særlige behov. De mange forskelligartede rum har et samlet areal på 10.300 kvadratmeter.

Skole for alle byens borgere

Byggeriet er i tre forskudte etager og med indgange fra alle sider. Det legende, inviterende udtryk gør, at bygningen er integreret i de grønne omgivelser og med sin åbne struktur byder byens borgere inden for, hele dagen og hele året rundt.

Projektet forholder sig FN's 17 verdensmål om en bæredygtig udvikling. Det gælder blandt andet sundhed og trivsel, bæredygtig energi og kvalitetsuddannelser.

Bæredygtige tiltag

Byggeriet er et betonhus, hvor stueplan er beklædt med teglsten – 1. og 2. sal er beklædt med træbrædder som Termowood, hvilket begrænser CO2 aftrykket, de grønne tage og taghaver opsamler regnvand. De lyse lokaler med luft og god akustik skaber et sundt indeklima. Energiforbruget er dækket af fjernvarme og solceller.